Επιστολή Αθανασιάδη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Δροσερό. Ζητά παρέμβαση για το ανθρωπιστικό πρόβλημα!

29 Ιουλίου 201408:30

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία κοινοποιεί στον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο επιχειρηματίας της PEUGEOT Ξάνθης Γιάννης Αθανασιάδης ζητά την παρέμβασή του για την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται από την εγκληματικότητα στο συνοικισμό του Δροσερού. Αφού επισημαίνει τα προβλήματα των επιχειρηματιών που βρίσκονται κοντά στον οικισμό και δέχονται καθημερινά επιθέσεις , δεν επιρρίπτει τις ευθύνες στους κατοίκους ή στην Αστυνομία αλλά στη διαχρονική αδιαφορία της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης για το τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. του συνοικισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο ρόλο των τοπικών παραγόντων, τους οποίους δεν ξεχωρίζει, αναφέροντας ότι σε μικρό ή μεγάλο βαθμό χρησιμοποιούν τους κατοίκους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να εξαγοράζουν την ψήφο τους με ευτελές αντίτιμο και τοποθετεί εκεί την αιτία που έχουν καταδικαστεί στην εξαθλίωση, η οποία ωθεί σε εγκληματικότητα με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την κοινωνία .

Αναλυτικά η επιστολή του εμπόρου Γιάννη Αθανασιάδη, αναφέρει:

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Δρστηριοποιούμε επί δεκαετίες στον κλάδο της εμπορίας-επισκευής αυτοκινήτων και στεγάζω την επιχείρηση σε μια περιοχή που γειτνιάζει με τον πολύπαθο οικισμό των Ρομά του Δροσερού Ξάνθης.

Αιτία αυτής της επιστολής είναι η αγανάκτηση εμού και όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή αλλά και των κατοίκων της περιοχής από τις καθημερινές επιθέσεις κατοίκων του οικισμού σε βάρος των επιχειρήσεών μας όπου καταγράφονται διαρρήξεις, κλοπές, καταστροφές και, γενικότερα, μια κατάσταση ανυπόφορη που θέτει σε αμφισβήτηση, πια, την ίδια την επιβίωση των επιχειρήσεών μας σε μια περίοδο που ο επαγγελματικός κόσμος βάλλεται από παντού.

Στο στόχαστρό μας δεν είναι οι εξαθλιωμένοι κάτοικοι ενός σύγχρονου γκέτο, μόλις 5 λεπτά από την Ξάνθη, οι οποίοι βιώνουν συνθήκες πρωτοφανούς ένδειας και η παραβατικότητα είναι η προφανής τους διέξοδος, παρότι επιθυμούμε ως πολίτες να προστατευτούμε από την Πολιτεία. Στο στόχαστρό μας δεν είναι ούτε και οι Αστυνομικές αρχές της περιοχής, οι οποίες με τις λίγες δυνάμεις τους αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτή την έξαρση της εγκληματικότητας του οικισμού, η οποία έχει προσλάβει από καιρό εκρητικές διαστάσεις και δεν περιορίζεται πια σε κλοπές και διαρρήξεις αλλά έχει φτάσει σε δολοφονίες και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Στο στόχαστρό μας είναι η ίδια η Πολιτεία, τα Κόμματα, η Αυτοδιοίκηση –κυρίως- και όλοι οι πολιτικοί παράγοντες που διαχρονικά συντηρούν σε αυτή την άθλια κατάσταση αυτό τον πολύπαθο οικισμό. Είναι προφανές και ξεκάθαρο σε όλους τους πολίτες της Ξάνθης –και μετά τις πρόσφατες εκλογές περισσότερο από ποτέ- ότι αυτός ο οικισμός έχει καταδικαστεί στην εξαθλίωση και συντηρείται με κάθε τρόπο σε αυτή την απερίγραπτη κατάσταση με επιμονή από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν ασκήσει εξουσία, με κάθε τρόπο στη χώρα και , ειδικά, στην περιοχή. Είναι ένα γκέτο , η ψήφος του οποίου εξαγοράζεται σκαιότατα και χρησιμοποιείται συστηματικά εδώ και δεκαετίες για να νοθεύει τη λαϊκή βούληση, να ενισχύει πολιτικούς παράγοντες, να διαμορφώνει τα αποτελέσματα των εκλογών στην περιοχή, λόγω της μεγάλης πληθυσμιακής του δύναμης σε σχέση με τη μικρή εκλογική περιφέρεια της Ξάνθης.

Δεν μας ενδιαφέρει ποιοι ωφελούνται από αυτή την κατάσταση και ποιοι την εκμεταλλεύονται σήμερα ή την εκμεταλλεύτηκαν χθες, με το πενιχρό αντίτιμο μερικών δεκάδων ευρώ που θα χρησιμεύσει για το φαγητό λίγων ημερών αυτών των ανθρώπων. Καταγγέλλουμε όμως ότι αυτός ο οικισμός έχει καταδικαστεί σε αυτή την μοίρα και εξωθείται από την πολιτική σε αυτή την κατάσταση για να τον εκμεταλλεύεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ενίοτε και για να τον εντάσσει σε αστείες και ακατάληπτες δήθεν εθνικές πολιτικές, παρότι όλοι γνωρίζουμε ότι σε αυτό τον οικισμό δεν υπάρχουν χρώματα, θρησκείες ή εθνικότητες αλλά μόνο πείνα και φτώχια.

Καταγγέλλουμε ευθέως τους πολιτικούς παράγοντες, από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι την κεντρική διοίκηση των αρμόδιων Υπουργείων, για το γεγονός ότι επί δεκαετίες δεν έχει ληφθεί ούτε ένα μέτρο για την ανακούφισή τους, για την ένταξή τους, για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που απειλεί τα θεμέλια όλης της σύγχρονης κοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή και σίγουρα δεν μας ξεγελούν κάποια «προγράμματα» με ημερομηνία λήξης που μοναδικό στόχο έχουν την ανακύκλωση κάποιων ευρωπαϊκών κονδυλίων χωρίς ποτέ να υπάρχει άμεση ωφέλεια για τους κατοίκους και οποιαδήποτε συνέχεια. Μας ενοχλεί ότι το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, ανακαλύφθηκαν πολλοί «προστάτες» των ρομά και του συγκεκριμένου οικισμού αλλά προφανώς μόνο για να αντλήσουν τα πολιτικά τους οφέλη, να διχάσουν την κοινωνία και να εξαφανιστούν αμέσως μετά, όπως αποδείχτηκε περίτρανα!

Όλοι μοιάζουν ευχαριστημένοι που αυτός ο οικισμός των χιλιάδων κατοίκων στέκεται στο περιθώριο, που οι άνθρωποί του εξωθούνται στην εγκληματικότητα, στη χρήση και τη διακίνηση ουσιών, στις κλοπές, τις διαρρήξεις. Είναι ευχαριστημένοι γιατί περιμένουν παρακαλώντας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να ψηφίσουν αυτόν που θα υποδείξουν οι «φύλαρχοι», περιζήτητοι και διάσημοι ανάμεσα στους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες της περιοχής, οι οποίοι την επομένη των εκλογών κυκλοφορούν με θεόρατα πολυτελή οχήματα.

Η περιοχή αυτή είναι επίσης εστία δημιουργίας ρατσιστικών και μισαλλόδοξων αντιλήψεων αλλά δεν θα πέσουμε στην εύκολη παγίδα να θεωρήσουμε εχθρούς τους ανθρώπους του Δροσερού που έχουν καταδικαστεί από την εσκεμμένη εγκατάλειψη. Απέναντί μας είναι αυτοί που τους έχουν καταδικάσει σε αυτή την κατάσταση με αποτέλεσμα η κοινωνία και, εν προκειμένω, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά, να υπόκειται καθημερινά αυτή την ταλαιπωρία και να έχουν εξαντληθεί πλέον, μην αντέχοντας το οικονομικό βάρος αυτής της ζημιάς.

Στη σύγχρονη εποχή, δεν μπορούμε να «μαντρώσουμε» χιλιάδες ανθρώπους και το εκρηκτικό πρόβλημα απειλεί όλη την περιοχή. Ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων για τον οικισμό, για τους κατοίκους, για την προστασία των επιχειρήσεών μας, για την προστασία της τοπικής κοινωνίας. Προτείνουμε την ανάληψη μια πρωτοβουλίας υπό την αιγίδα σας προκειμένου με το κύρος της Προεδρίας της Δημοκρατίας να αναδειχθεί η σοβαρότητα της κατάστασης και, κυρίως, του ανθρωπιστικού προβλήματος και η ανάγκη συνεργασίας των αρμόδιων φορέων.

Γιατί οι κλοπές, οι καταστροφές, οι φόνοι και η αδιαφορία για την αξία της ανθρώπινης ζωής, ο ρατσισμός που δημιουργείται και οι σοβαρές επιπτώσεις ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος είναι υπόθεση με ευθύνες, οι οποίες βαρύνουν την οργανωμένη Πολιτεία!

ΙωάννηςΑθανασιάδης
Εμπορος αυτοκινήτων
Ξάνθη 28-07-2014

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr