05papoul

Επιστολή-έκκληση ομάδας πολιτών προς Πρόεδρο της Δημοκρατίας

26 Μαΐου 201105:30

05papoulΜε αίσθημα εθνικής ευθύνης και με αγωνία για την αβέβαιη εξέλιξη της  ιστορικά δραματικής οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης που διέρχεται σήμερα ο τόπος,

ομάδες προβληματισμού της κοινωνίας των πολιτών απεφάσισαν να ενώσουν τον  εθνικό προβληματισμό τους και να αποταθούν ευθέως στον ύπατο  θεσμικό αποδέκτη των ανησυχιών τους που είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  με έγγραφη έκκληση προς  αυτόν.  Με επιστολή τους ζητούν από αυτόν αλλά  και  τον  ενθαρρύνουν, εξαντλώντας όλα τα όρια ευχερειών που του παρέχει το Σύνταγμα της χώρας, να προχωρήσει σε ανάληψη εθνικής πρωτοβουλίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης πραγματικής εθνικής ευθύνης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστάσεων. Το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός διαφορετικών ομάδων προβληματισμού από την κοινωνία πολιτών που εκπροσωπούν τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας αλλά και  τις δυνάμεις του πολιτισμού συγκλίνουν στον κοινό προβληματισμό τους επιβεβαιώνει το μέγεθος του προβλήματος. Οι υπογράφοντες το κείμενο πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  συγκεντρώνει την στιγμήν αυτή το κύρος αλλά  και την εμπιστοσύνη των πολιτών για την αποτελεσματική ανάληψη της ζητούμενης ιστορικής πρωτοβουλίας.

Προς Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Κύριο

Κάρολο Παπούλια

Αθήνα, 20 Μαΐου 2011

Κύριε Πρόεδρε,

 

Οι υπογράφοντες Έλληνες πολίτες παρακολουθούμε με αγωνία τις ραγδαίες εξελίξεις της επιδεινούμενης πολύπλευρης κρίσης. Η αντιμετώπισή της επιβάλλει τη συσπείρωση όλων των πνευματικών, κοινωνικών, πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

Απαιτούνται μέτρα που θα επαναφέρουν την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας στις δυνατότητες του ελληνισμού. Παράλληλα θα αποκαταστήσουν τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση στους Έλληνες πολίτες με ρηξικέλευθα και αποτελεσματικά μέτρα.

Το πολιτικό σύστημα όπως εμφανίζεται σήμερα δεν μπορεί να συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση. Δεν είναι η λύση· είναι το πρόβλημα. Λείπει η πολιτική βούληση, το φρόνημα, το σθένος, η αυταπάρνηση.

Επιβάλλεται πλέον ο σχηματισμός κυβερνήσεως εθνικής σωτηρίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάβει την πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στην λύση αυτή. Η τύχη αναθέτει σε αυτόν την ιστορική ευκαιρία να διαχειριστεί τη μετάβαση. Έχει το λαό με το μέρος του και εκφράζοντας την αγωνία του Λαού και τη δική του, να καλέσει τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμφωνήσουν στη στήριξη ενός κοινού προγράμματος για τη σωτηρία της πατρίδας.

Τις ώρες αυτές το πολιτικό σύστημα έχει ένα ύστατο πατριωτικό καθήκον. Να εξασφαλίσει την νομιμότητα και δημοκρατική ομαλότητα της μεταβατικής περιόδου καθώς και την κοινοβουλευτική στήριξη της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με ανιδιοτέλεια και πατριωτισμό.

Η νέα κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει με ταχύτητα και αποφασιστικότητα στην ανασύνταξη του κράτους, στην επιβολή με τον πιο αυστηρό αλλά και δίκαιο τρόπο του περιορισμού των δαπανών και στη λήψη μέτρων για επανεκκίνηση της οικονομίας. Η ανασύνταξη του κράτους πρέπει να στηριχθεί στην αποψίλωση από κάθε περιττή και ζημιογόνα διοικητική δομή με λιγότερη και πιο αποτελεσματική στελέχωση.

Οι Έλληνες μπορούν όταν αντιμετωπίζουν ενωμένοι τα σύνθετα προβλήματα του εκσυγχρονισμού.

Στην προσπάθεια θα κληθεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και ο απόδημος ελληνισμός.

Η Ελλάδα έχει τη δύναμη σε ελάχιστο πολιτικό χρόνο να διαψεύσει τις Κασσάνδρες. Να αλλάξει ριζικά, να βγει στο προσκήνιο της διεθνούς ανταγωνιστικότητος μεταμορφωμένη σε «τίγρη της Μεσογείου».

Εθνική ενότητα, πίστη στον Έλληνα, νέος πατριωτισμός, ριζική ανασύνταξη του κράτους, πόλεμος μέχρις εσχάτων στο λαϊκισμό. Υπέρτατος νόμος η σωτηρία της πατρίδος.

Οι υπογράφοντες το παρόν κείμενο ενεργούμε όχι καθ’ υποβολή ή προς προώθηση πολιτικών συμφερόντων ή και γνωστών ή άδηλων πολιτικών δυνάμεων, αλλά με μόνο κίνητρο την αγάπη μας για την χώρα και το μέλλον της ίδιας και των παιδιών μας. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψουμε, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον ιστορικά, η έκκλησή μας αυτή να νοθευθεί ως προς το περιεχόμενο και τους σκοπούς της.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr