Επίσκεψης της Ορειβατικής Λέσχης στις κορυφές του Ολύμπου στις 16-17/8. Συνάντηση την Τετάρτη

6 Αυγούστου 201410:00

Το διήμερο 16-17 Αυγούστου (αμέσως μετά της Παναγίας) η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης πραγματοποιεί την επίσημη και ετήσια επίσκεψή της στις κορυφές του Ολύμπου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε έχει ως εξής:

– Ημέρα πρώτη (Σάββατο 16-08-2014).

Αναχώρηση με λεωφορείο από την πλατεία Ελευθερίας στις 06.00 το πρωί.

Άφιξη στα Πριόνια κατά τις 11.00, τακτοποίηση σακιδίων και πραγμάτων και ξεκίνημα κατά τις 11.30 από το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός όπου θα γίνει και η διανυκτέρευσή μας. Άφιξη στο καταφύγιο κατά τις 14.30-15.00.Ξεκούραση.

 

– Ημέρα Δεύτερη (Κυριακή 17-08-2014)

Εγερτήριο στις 06.00 για πρωινό και ετοιμασία σακιδίων

Αναχώρηση για την κορυφή του Μύτικα κατά τις 07.00.

Άφιξη στη κορυφή, μέσω κακόσκαλας, κατά τις 11.00.

Έναρξη επιστροφής 11,30.

Επιστροφή στο καταφύγιο για την παραλαβή των υπόλοιπων πραγμάτων και επιστροφή στα Πριόνια όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για την επιστροφή στην πόλη μας, την Ξάνθη, αργά το απόγευμα.

 

Γενικώς πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

– Στο καταφύγιο λειτουργεί κουζίνα με μαγειρευτά φαγητά και ποτά, αναψυκτικά κλπ.

– Από το καταφύγιο μας παρέχουν μαξιλαροθήκες και κουβέρτες πεντακάθαρες. Δεν μας δίνουν σεντόνια. Οπότε ή θα πρέπει να έχετε μαζί σας υπνόσακο ή σεντόνια δικά σας.

– Επίσης θα πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα είδη προσωπικής υγιεινής, φακό, ένα δεύτερο ζευγάρι καθαρά παπούτσια που θα τα φοράτε στους χώρους του καταφυγίου (το καταφύγιο διαθέτει και σαγιονάρες τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί να κουβαλάτε από το σπίτι σας).

– Κατά τη διάρκεια του περπατήματος θα πρέπει να έχετε μαζί σας αντηλιακό, καπέλο και ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Μέσα στο σακίδιο οπωσδήποτε αδιάβροχο και μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα.

 

ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ.

 

Η συμμετοχή ορίζεται στα 70 ευρώ και περιλαμβάνει την μεταφορά και διανυκτέρευση στο καταφύγιο η οποία για να ισχύει θα πρέπει να δοθεί όλο το ποσό προκαταβολικά μέχρι την Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014. Τηλέφωνο για να δηλώσετε συμμετοχή στον Γεωργιάδη Βασίλειο 6948363078.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι υπεύθυνοι της ανάβασης μπορούν να αλλάξουν ή και να μεταβάλλουν το πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων ή ακόμη και με την αλλαγή των καιρικών συνθηκών για την μεγαλύτερη ασφάλειά τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014. Θα σας περιμένουμε στο καφέ του ξενοδοχείου Δημόκριτος κοντά στην κεντρική πλατεία Ξάνθης από τις 20.00 και μετά      

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr