Επίσκεψη του κ. Τζβετάνωφ στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Παυλίδη

12 Αυγούστου 201512:35

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Βουλγαρίας GERB και της κοινοβουλευτικής ομάδας αυτού κ. Τζβέταν Τζβετάνωφ, στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη, την Τρίτη 11 Αυγούστου 2015 στο γραφείο του στην Κομοτηνή, συνοδευόμενος από παράγοντες της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης της Βουλγαρίας.

Κατά την διάρκεια αυτής ο Περιφερειάρχης έθεσε τα θέματα:

+ Της απαγόρευσης διέλευσης των τουριστικών λεωφορείων από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας.
+ Από βουλγαρικής πλευράς απαντήθηκε ότι σε ένα 10ήμερο περίπου θα υπάρξει οριστική θετική απάντηση επί του       τεθέντος ζητήματος .
+ Της αδυναμίας των σημερινών δομών στον Μεθοριακό Σταθμό Νυμφαίας, κειμένων στο βουλγαρικό έδαφος, να         εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες διερχομένους (εισερχομένους –εξερχομένους) για τουρισμό, με αποτέλεσμα να               δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων.
    Η βουλγαρική πλευρά δεσμεύτηκε για την διεύρυνση των δυνατοτήτων διέλευσης του Μεθοριακού Σταθμού με          έργα που θα προγραμματίσει και θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες.
+ Της διαχείρισης των νερών στα φράγματα του Άρδα, ώστε να γίνει το καλύτερο κατά το επόμενο επίμαχο          διάστημα αποκατάστασης των αναχωμάτων του Έβρου και του Άρδα.

Έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τον Νέο Μεθοριακό Σταθμό Δημαρίου – Ρουντόζεμ, στον συμφωνημένο διακρατικά από το 1996 κάθετο Άξονα Ξάνθης –Σμόλιαν- Φιλιππούπολης, η διάνοιξη του οποίου, επί ελληνικού εδάφους, εντάχτηκε ήδη σε προγράμματα για το αδιάνοικτο τμήμα από σύνορα έως πριν τα Μελίβοια, με προϋπολογισμό άνω των 45 εκατ. ευρώ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr