Επίσκεψη Σγουρίδη στα πλημμυρισμένα Τενάγη

22 Μαρτίου 201510:05

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Καβάλα, με θέμα την αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στην πεδιάδα των Τεναγών, στην περιοχή των Φιλίππων.

Ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι αφού εκτιμηθεί το ύψος των ζημιών, θα αναζητηθούν τρόποι για την αποζημίωση των αγροτών που έχουν πληγεί.

Υπενθυμίζεται ότι η πεδιάδα στα Τενάγη Φιλίππων παρουσιάζει εικόνα απέραντης λίμνης, εξαιτίας των εκτεταμένων και έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή τις προηγούμενες μέρες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η κεντρική τάφρος και οι περιφερειακοί αύλακες και ως εκ τούτου να καθυστερεί η αποστράγγιση των υδάτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αναμένεται να ενισχυθούν τα έργα καθαρισμού και διάνοιξης της κεντρικής τάφρου που υλοποιεί η Περιφέρεια στην περιοχή, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες να επανακαλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους, το συντομότερο δυνατόν.

Αμέσως μετά της συνάντηση εργασίας ο υφυπουργός επισκέφθηκε τα πλημμυρισμένα Τενάγη για να δει από κοντά το μέγεθος των ζημιών που έχουν υποστεί οι καλλιεργημένες εκτάσεις αλλά και να διαπιστώσει ο ίδιος την πρόοδο των εργασιών στην αποστράγγιση των υδάτων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr