Επίσκεψη προσφυγόπουλων στο Μουσείο της Ακρόπολης

7 Απριλίου 201705:00

Το Μουσείο της Ακρόπολης υποδέχθηκε χθες το πρωί σαράντα παιδιά πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας Σχιστού. 

Στην είσοδο του Μουσείου τα παιδιά υποδέχθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου και ο Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, οι οποίοι μάλιστα τα προετοίμασαν με λίγα λόγια για τα εκθέματα που θα έβλεπαν.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεχίζοντας τη συνεργασία του για το ζήτημα του Προσφυγικού με τον ελβετικό πολιτιστικό οργανισμό Flux Laboratory, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το International Children’s Network, φιλοξένησε τα παιδιά για δύο περίπου ώρες στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ξεναγήθηκαν από τους αρχαιολόγους του Μουσείου, έμαθαν για την ιστορία του μουσείου, του ναού του Παρθενώνα και την καθημερινότητα της αρχαίας Αθήνας. Περπάτησαν ανάμεσα στα γλυπτά, ήρθαν σε επαφή με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και έτσι θωράκισαν στη μνήμη τους, χρήσιμες για τη ζωή τους, εικόνες και ιδέες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr