Επίσκεψη Μητσοτάκη στα στρατιωτικά εργοστάσια που φτιάχνουν προϊόντα για τον κορωνοϊό

7 Απριλίου 202011:39

Τα δύο στρατιωτικά εργοστάσια που εμπλέκονται άμεσα και σε χρόνο ρεκόρ στην παραγωγή προϊόντων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού επισκέπτονται εκτάκτως την Τρίτη το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο!

Πρόκειται ως γνωστό για τα:  

Α) 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (441 ΑΒΥΥ) στον Ταύρο, το οποίο έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, για διάθεση 13.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για κάλυψη των αναγκών των ΕΔ, 1.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ της Κύπρου και 14.000 φιαλών του 1 λίτρου και 17.250 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για το υπουργείο Υγείας.

Β) Το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο (700 ΣΕ) στη Δραπετσώνα του Πειραιώς, που έχει ξεκινήσει η παραγωγή αρχικά 50.000 απλών χειρουργικών μασκών για ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των ΕΔ, όσο και του υπουργείου Υγείας (με τελικό σύνολο παραγωγής 150.000 τεμαχίων).

Πώς προέκυψε, όμως, η αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρωθυπουργού και του ΥΕΘΑ στα δύο στρατιωτικά εργοστάσια;

Συμφώνως με το ρεπορτάζ του lawandorder κατά τη σημερινή απογευματινή άτυπη σύνοδο των ΥΠΑΜ της ΕΕ ο Έλληνας υπουργός παρουσιάζοντας στους Ευρωπαίους συναδέλφους του τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε επίπεδο ΕΔ για την προστασία και αντιμετώπιση της πανδημίας, τους ανέφερε τις δράσεις των δύο στρατιωτικών εργοστασίων που άλλα προϊόντα παρήγαγαν εν καιρώ «ειρήνης» και με ελάχιστη προετοιμασία τροποποίησαν την παραγωγή τους σε χρόνο ρεκόρ και τώρα έχουν στρέψει σχεδόν το σύνολο της παραγωγής τους σε αυτό το σκοπό. Ο ΥΕΘΑ αμέσως μετά ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και εκείνη τη στιγμή αποφασίστηκε η μετάβαση την Τρίτη του πρωθυπουργού στα δύο εργοστάσια προκειμένου να ευχαριστήσει το προσωπικό τους για την προσπάθεια που καταβάλει αυτήν την περίοδο. 

Το γεγονός εντυπωσίασε τους Ευρωπαίους υπουργούς καθώς ακόμα και χώρες με προηγμένης αμυντικές και στρατιωτικές βιομηχανίες είτε δεν είχαν σκεφτεί είτε δεν είχαν επιχειρήσει κάτι τέτοιο, που επιχείρησε η Ελλάδα και οι Ελληνικές ΕΔ χάρη στο εξαιρετικό προσωπικό που διαθέτουν (και το οποίο αμείβεται ελάχιστα σε σχέση με την αξία του).

Να προσθέσουμε εδώ, επικουρικώς των ανωτέρω, ότι για παράδειγμα οι 441 ΑΒΥΥ έχει 17 αξιωματικούς φαρμακοποιούς διαφόρων βαθμών, από τους οποίους οι 10 διαθέτουν διδακτορικά σε διάφορα θέματα της ειδικότητός τους. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr