Επιμένει και το ξαναλέει ο Γ. Παπανδρέου πως “λεφτά υπάρχουν”

4 Σεπτεμβρίου 201321:44

Σε πανηγυρικό κλίμα εκφώνησε την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τον οποίο οι παρευρισκόμενοι διέκοψαν πολλές φορές για να χειροκροτήσουν και να φωνάξουν συνθήματα.

Με μία ηγετική εμφάνιση ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση λέγοντας:
“ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ για να υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες μου με τις οποίες επιτυχίες και ανθρώπινα λάθη. Θέλω να είμαι πρώτα συνεπής στις αρχές που πιστεύω γιατί δεν με κρατάει κανείς και γιατί δεν υπήρξα ούτε σκοπεύω να γίνω όμηρος κανενός”.

Τι είπε για τη περιβόητη φράση του “λεφτά υπάρχουν”

Αναφερόμενος για το περίφημο “λεφτά υπάρχουν” ο κ. Παπανδρέου είπε οτι “η ελληνική πρόταση για τη συνέχιση του προγράμματος πρέπει να στηριχτεί σε αυτό που είχα πει το 2009 οτι ναι, λεφτά υπάρχουν εάν γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Μια φράση που παρεξηγήθηκε και παραποιήθηκε σκοπίμως και από εμάς”.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των πολιτικών αποφάσεων και επιλογών της κυβέρνησή του το 2009, γιατί τότε -όπως είπε- έγινε μια αρχή προς της σωστή κατεύθυνση. “Αν είχε γίνει λίγα χρόνια πριν δεν θα χρειαζόμασταν ποτέ μνημόνιο” συμπλήρωσε.

Αιχμές κατά Σαμαρά και Βενιζέλου

Ο κ. Παπανδρέου άφησε αιχμές και κατά του Αντώνη Σαμαρά και κατά του Ευ. Βενιζέλου, χωρίς να τους κατονομάσει, λέγοντας οτι “κάποιοι την ώρα της ύψιστης εθνικής ευθύνης σκέφτονταν μόνο πώς θα αναρριχηθούν γρηγορότερα στην εξουσία και πώς θα τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Έπληξαν τη χώρα και το δημόσιο συμφέρον”.

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι το πρόγραμμα στήριξης γλίτωσε την Ελλάδα από μια εθνική τραγωδία και τη χρεοκοπία καθώς “μέσα στις πιο εφιαλτικές συνθήκες μείναμε όρθιοι”.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα ο κ. Παπανδρέου είπε ότι “δεν θα αποτελούσε πανάκεια για τα προβλήματα της χώρας αλλά θα ήταν η μόνη απάντηση στην παντελή έλλειψη πολιτικής σωφροσύνης και στην κορύφωση της δημαγωγίας”.

“Η διαφορά μας με τον κάθε Σαμαρά και τον κάθε Τσίπρα είναι ότι πρέπει να προωθήσουμε τις μεγάλες δημοκρατικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις”

Η πρωτοβουλία του δημοψηφίσματος δεν προχώρησε- είπε ο κ. Παπανδρέου- και αυτό αποτέλεσε, και όχι το μνημόνιο, στρατηγική ήττα για το ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος, τέλος, στο τι μέλλει γενέσθαι για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα υπογράμισσε την ανάγκη να προωθηθούν οι μεγάλες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις συμμετέχοντας το ΠΑΣΟΚ σε κυβερνήσεις συνεργασίας χωρίς όμως λευκές επιταγές.

Τέλος, σε όσους του ασκούν κριτική ότι ταξιδεύει συνεχώς ο κ. Παπανδρέου απάντησε: “Ενα έχω να πω:είμαστε λίγοι εκεί έξω και η Ελλάδα χρειάζεται φωνές και πρώην πρωθυπουργών και υπουργών και δημοσιογράφων”.
πηγή: www.newsit.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr