Επιμένει για τους «καναλάρχες» ο Τσίπρας

28 Μαΐου 201317:20

Μόνο πυροτέχνημα δεν είναι η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της λεγόμενης «μιντιοκρατίας» και των διαπλεκόμενων, όπως λέει η Κουμουνδούρου, μέσων ενημέρωσης, ειδικά των τηλεοπτικών καναλιών. Η ένταξη του θέματος αυτού στην πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύει ωστόσο ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις θέσεις του, τουναντίον θα επιμείνει.

Η εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα ότι θα ξεκινήσει νέα διαδικασία αδειοδότησης, από την οποία θα αποκλείονται επιχειρήσεις με οικονομικές εκκρεμότητες με το δημόσιο και θα προβλέπεται η καταβολή ενός σεβαστού ποσού (περί τα 500 εκατ. υπολογίζονται για την εκμετάλλευση των συχνοτήτων), έχει θορυβήσει πολλούς, ενώ προκαλεί ήδη αντιδράσεις.

Η Κουμουνδούρου παρατηρεί ότι άρχισε δειλά – δειλά η αρθρογραφία σε ορισμένα ηλεκτρονικά και όχι μόνο, μέσα, που σχετίζονται με ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών, με στόχο τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην εκδήλωση της Δευτέρας για τα ΜΜΕ, ενώ εκτιμούν ότι αυτή η επίθεση θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα ποικιλοτρόπως.

Από την αρθρογραφία αυτή, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχωρίζουν μία διάθεση του «κυρίαρχου και διαπλεκόμενου μιντιακού συστήματος», όπως το λένε, να απαξιώσει τις θέσεις του κόμματος, αλλά και μία επιχειρηματολογία, που είναι εντελώς αβάσιμη και υποκριτική. Κυρίως το επιχείρημα ότι οι εκδότες, οι καναλάρχες και οι εφημερίδες δεν έχουν δα και τόσο μεγάλη δύναμη και πάντως έχουν περίπου ίση με διάφορα μικρότερα ηλεκτρονικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης – ιδίως δηλαδή στο διαδίκτυο και τα social media.

Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι και μόνο η σπουδή, αλλά και το σαθρό των επιχειρημάτων, που χρησιμοποιούνται για να απαντηθούν τεκμηριωμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει την ανησυχία ισχυρών κέντρων, που βλέπουν ότι η παντοδυναμία τους μπαίνει σε αμφισβήτηση.
www.protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr