Επίδομα τέκνων: Τι πρέπει να κάνετε για να μην το χάσετε

24 Μαΐου 201809:39

Σε εγρήγορση πρέπει να είναι οι φορολογούμενοι για να μην χάσουν την προθεσμία για την υποβολή του επιδόματος τέκνων.

Τι πρέπει να κάνουν; Όσοι φορολογούμενοι είναι γονείς με παιδιά πρέπει να υποβάλλον πρώτα την φορολογική τους δήλωσης προκειμένου να εισπράξουν τη δεύτερη δόση του επιδόματος τέκνων η οποία προγραμματίζεται να καταβληθεί στο διάστημα μεταξύ 25 – 27 Ιουνίου.

Η αρμοδιότητα για τη χορήγηση του επιδόματος τέκνων πέρασε στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ο οποίος είναι ο διάδοχος του ΟΓΑ.

Έτσι, αποφασίστηκε ότι φέτος θα υπάρξει ξεχωριστή πλατφόρμα για την υποβολή των εντύπων Α21. Οι πύλες της πλατφόρμας θα ανοίξουν την Παρασκευή 25 Μαΐου.

Οι γονείς θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις , αφού έχουν υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση, μέχρι τις 20 Ιουνίου προκειμένου να εισπράξουν κανονικά τη δεύτερη δόση του επιδόματος.

 

Αν δεν προλάβουν τη συγκεκριμένη προθεσμία, τότε το νέο χρονικό περιθώριο θα είναι 20η Ιουλίου και όσοι έχουν υποβάλλει δήλωση μέχρι τότε θα μπορούν να εισπράξουν την 3η δόση του επιδόματος τέκνων η οποία θα καταβληθεί στο χρονικό διάστημα από τις 25 έως τις 27 Ιουλίου.

Καθυστέρηση στις δηλώσεις

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τα οποία μέχρι στιγμής έχουν εκκαθαριστεί 846.492 Ε1 σε σύνολο περίπου 6,3 εκατ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr