Επιδοκιμασία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την αποκατάσταση του Δημάρχου του ΕΑΜ, από το Δήμαρχο Μ. Στυλιανίδη

13 Αυγούστου 201423:10

Την επιδοκιμασία της για την ααποκατάσταση του Δημάρχου του ΕΑΜ Θεόφιλου Παπαδόπουλου από τον απερχόμενο Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη εκφράζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με ανακοίνωσή της.

Στη επιστολή εκφράζεται η ικανοποίηση για όσα συνέβησαν στην πόλη με αποκορύφωμα την αποκατάσταση του «κρυμμένου» Δημάρχου . Στην ανακοίνωση αναγνωρίζεται ο ρόλος του Μιχάλη Στυλιανίδη και εκφράζεται και το παράπονο για την καθυστέρηση πολλών χρόνων . Όπως είναι γνωστό το θέμα τέθηκε επίσημα τα τελευταία δύο χρόνια και πριν την αποχώρησή του ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, έκανε αποδεκτά τα αιτήματα που υπήρξαν από πολλές πλευρές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

neolaia syriza Ως Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ξάνθης εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας του τόπου μας έπειτα από την αναγνώριση του ΕΑΜίτη Δήμαρχου Θεόφιλου Παπαδόπουλου που μέχρι πρόσφατα απουσίαζε από την πλακέτα με τους Δημάρχους της πόλης μας. Η αναγνώριση αυτή έρχεται δύο χρόνια μετά την παρέμβαση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης όπου με επιστολή μας ζητούσαμε να αποδοθούν όλες οι οφειλόμενες τιμές στον “ξεχασμένο”, τότε, Δήμαρχο που διετέλεσε τα καθήκοντα του ως ο πρώτος αιρετός Δήμαρχος μετά την απελευθέρωση της πόλης μας από τη Βουλγαρική Κατοχή.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όπου το ζήτημα αναδείχθηκε και στην κοινωνία μας και οδήγησε στη συγγραφή του βιβλίου, του ιστοριοδίφη της πόλης μας κ. Θωμά Εξάρχου, με τίτλο «Θεόφιλος Παπαδόπουλος: Ο «ξεχασμένος» αιρετός Δήμαρχος Ξάνθης».

Ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Στυλιανίδης επέλεξε με αυτή του την κίνηση να ολοκληρώσει την πολυετή του θητεία αναγνωρίζοντας τον ΕΑΜίτη δήμαρχο και τοποθετώντας τον στη σχετική πλακέτα με τα ονόματα των Δημάρχων της πόλης μας. Αναρωτιόμαστε, όμως, γιατί έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να αφήσουμε πίσω κατάλοιπα άλλων εποχών, αποσιωπώντας και θάβοντας ιστορικές αλήθειες του τόπου μας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr