Επέζησαν τρώγοντας ωμά ψάρια και πίνοντας βρόχινο νερό

8 Μαΐου 201314:00

Δύο ψαράδες από τη Δημοκρατία του Κιριμπάτι επέζησαν επί ένα μήνα τρώγοντας ωμά ψάρια και πίνοντας βρόχινο νερό, αφότου η βάρκα τους παρασύρθηκε ανοιχτά του Ειρηνικού Ωκεανού, μετέδωσαν την Τετάρτη τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Το Κιριμπάτι αποτελείται από μια ομάδα μικρών νησιών, 15000 χιλιόμετρα βόρεια των νησιών Φίτζι. Οι δύο άνδρες, 20 και 40 ετών, εντοπίστηκαν, μετά από ένα μήνα στα ανοιχτά, από αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο. «Το πρώτο πράγμα που κάναμε μόλις τους αντικρίσαμε ήταν να τους δώσουμε νερό», είπε στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου.

«Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται επί το πλείστον από ξηρασία, άρα δεν υπήρχε αρκετό βρόχινο νερό. Αυτό που έκαναν οι δύο άνδρες ήταν ότι άρχισαν να πίνουν θαλασσινό νερό, κάτι που μπορεί να αποβεί θανατηφόρο», είπε. «Εάν συνέχιζαν να πίνουν από τη θάλασσα δεν θα ζούσαν για παραπάνω από τρεις ημέρες ακόμα».

Οι δύο άνδρες παρασύρθηκαν περίπου 675 χιλιόμετρα όταν η μηχανή του σκάφους στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε βλάβη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr