Έπεσαν οι υπογραφές και για το έργο της νέας γέφυρας Πηγαδίων

19 Αυγούστου 201319:07

Η σύμβαση για την κατασκευή της νέας γέφυρας των Πηγαδίων υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας Δ. Κωστούρου.

Το έργο αφορά τη αφορά τη βελτίωση υποδομών και πιο συγκεκριμένα τον οδικό άξονα της Εθνικής Οδού με τον οικισμό Πηγαδίων, όπου θα κατασκευασθεί νέα γέφυρα και θα γίνουν οι απαραίτητες ασφαλτοστρώσεις ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα της περιοχής και η ασφάλεια των επιβατών με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.800.000,00 ευρώ και μετά από έκπτωση 33,85%, το ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 3.175.374,12. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Α.Μ.Θ. 2007-2013 (ΕΣΠΑ) ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 15 μήνες.

Καραλίδης: Νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο θα ολοκληρωθεί το έργο

Πολύ νωρίτερα από το συμβατοποιημένο χρόνο εκτίμησε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της γέφυρας, ο Αντιπεριφερειάρχης που σημείωσε ότι η νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα γίνει με τη νέα γέφυρα για την ομάδα της Ξάνθης.

Πολύ σημαντικό έργο, σε συνδυασμό με το έργο του Πολυσίτου, χαρακτήρισε το έργο, κυρίως για την προσπελασιμότητα των γεωργικών μηχανημάτων που θα αποφύγουν αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr