Επενδύσεις 250 εκατ. και νέα παραγωγική μονάδα στη Ροδόπη από τη Pharmathen

28 Φεβρουαρίου 201922:07

Επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος δεύτερου εργοστασίου στις Σάπες της Ροδόπης, προγραμματίζει η φαρμακοβιομηχανία Pharmathen.

Το νέο πρόγραμμα επενδύσεων έρχεται σε συνέχεια των 200 εκατ. που έχουν ήδη κατευθυνθεί στον τομέα της έρευνας και την ανάπτυξης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ σύμφωνα με τους επικεφαλής της εταιρείας πρόκειται να δημιουργηθούν επιπλέον 300 θέσεις εργασίας.

Ήδη η Pharmathen αποτελεί global leader σε ανάπτυξη ενέσιμων φαρμάκων παρατεταμένης δράσης κι στοχεύει με τα προϊόντα της σε μια αγορά μεγαλύτερη των 12 δισ. Στο pipeline της εταιρείας υπάρχουν αυτή τη στιγμή επίσης περισσότερα από 30 νέα προϊόντα.

«Ποτέ δεν ακολουθήσαμε άλλους. Πάντα ηγηθήκαμε των εξελίξεων με τόλμη» ανέφερε ο βασικός μέτοχος της Pharmathen Βασίλης Κάτσος. Όπως είπε, τα συστατικά της επιτυχίας ήταν η καινοτομία, η διαφορετικότητα και η επιχειρηματική τόλμη που επέδειξε η Pharmathen εν μέσω της κρίσης. Στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη το παρών ο CEO της Pharmathen Δημήτρης Καδής και ο Managing Partner της BC Partners, στην οποία ανήκει από το 2015 το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, Νίκος Σταθόπουλος.

Η φαρμακοβιομηχανία συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών της Ελλάδας, ανεξαρτήτως κλάδου και αποτελεί μία από τις 200 μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ευρώπης, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ. Έχει διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 85 χώρες, απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, ενώ τα προϊόντα της είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της Ε.Ε. και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις 200 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμια. Πέρσι προστέθηκαν στο δυναμικό της Pharmathen 200 εργαζόμενοι.

Από το newsroom του economico.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr