Επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη: Ακραίος νεοναζιστής εξελέγη Πρόεδρος σε περιφέρεια της Σλοβακίας [βίντεο]

25 Νοεμβρίου 201316:30

Πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης σε μια από τις αυτοδιοικούμενες περιφέρειες της Σλοβακίας εξελέγη το Σάββατο ο σκληροπυρηνικός ακροδεξιός Μάριον Κοτλέμπα, γνωστός για την εξτρεμιστική δράση του κατά των μειονοτήτων Ρομά στη Σλοβακία καθώς και για την προκλητική, φασιστικής αισθητικής, ενδυματολογική εμφάνισή του.

slovenska-pospolitost-marian-kotleba_0

Ο Κοτλέμπα επικράτησε του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών στην αυτοδιοικούμενη περιοχή Μπάνκα Μπούστριτσα καθώς, σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων, ο ακροδεξιός υποψήφιος κατέλαβε το 55,53% των ψήφων έναντι του 44,46% που πήρε ο αντίπαλός του.

Το εκλογικό αποτέλεσμα σόκαρε την Ευρώπη, ενώ o επικεφαλής του Εβραϊκού Κογκρέσου της Ευρώπης, Moshe Kantor, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους Ευρωπαίους ηγέτες, προτρέποντάς τους να εξετάσουν πολύ σοβαρά το φαινόμενο του momentum των νεοναζιστικών κομμάτων στη Γηραιά Ήπειρο.

«Οι νεοναζιστές», επεσήμανε, «σημειώνουν ανησυχητικά πολλές πολιτικές νίκες, χρησιμοποιώντας το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα εναντίον των δημοκρατών… Ελπίζουμε ότι το μοντέλο αντιμετώπισης της ακροδεξιάς το οποίο εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, με άρση της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και άλλους τρόπους, θα ακολουθηθεί σε όλη την Ευρώπη, προτού είναι πολυ αργά».

Πηγή:  iefimerida.gr 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr