Επεκτείνεται το σύστημα ασύρματης διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης Δήμου Ξάνθης

21 Μαρτίου 201715:19

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, ένα νέο έργο που αφορά στην προμήθεια καινούριων σταθμών τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ξάνθης, συνολικού προϋπολογισμού 1.845.945 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.

Σήμερα, το σύστημα ασύρματης διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Ξάνθης αποτελείται από έναν κεντρικό και 20 τοπικούς σταθμούς ελέγχου. Το έργο θα επιτρέψει την προμήθεια και λειτουργία 56 νέων τοπικών σταθμών ελέγχου αναβαθμίζοντας και επεκτείνοντας σημαντικά το ήδη υπάρχον σύστημα.

Οι νέοι σταθμοί θα ανταλλάσσουν πληροφορίες για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, για την ποιότητα και την απολύμανση του πόσιμου νερού, για την κατανάλωση και τις διαρροές στο υδραγωγείο, για τα διαθέσιμα αποθέματα στις γεωτρήσεις και τις δεξαμενές. Παράλληλα, θα ενισχύσουν την ασφάλεια του δικτύου καθώς θα ενημερώνουν για τυχόν παραβιάσεις των χώρων των εγκαταστάσεων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr