Επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών στους Δήμους Τοπείρου και Αβδήρων

4 Μαΐου 202015:10

Με ανακοινώσεις τους οι Δήμοι Τοπείρου και Αβδήρων, αναφέρονται στην επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών στα όρια των Δήμων

Ο Δήμος Αβδήρων ενημερώνει τους καταναλωτές και τους δραστηριοποιούμενους στις λαϊκές αγορές του ότι από την Τετάρτη 06-05-2020 ξεκινά η επαναλειτουργία τους, με την συμμετοχή μόνο παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών προϊόντων γης, ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.

Λόγω των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση καθιστώντας υποχρεωτική την απόσταση των πέντε (5) μέτρων μεταξύ των πάγκων αλλά και την συμμετοχή ποσοστού 50% ανά κατηγορία πωλητών (παραγωγοί και επαγγελματίες), η δραστηριοποίηση θα γίνεται σύμφωνα με τους πίνακες που περιέχονται στην υπ. αριθ. 307/3701/04-05-2020 απόφαση του Αντιδημάρχου Αβδήρων η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αβδήρων, στη διαύγεια και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου στη Γενισέα.

Ο Δήμος Τοπείρου ανακοινώνει την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών Ευλάλου από την Τρίτη 5-5-2020 και Τοξοτών από την Παρασκευή 8-5-2020  με την συμμετοχή ΜΟΝΟ παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών προϊόντων γης και θαλάσσης, ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας αφού η δραστηριοποίηση πωλητών βιομηχανικών προϊόντων ακόμη βρίσκεται σε απαγόρευση.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

  Επιπλέον, ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, κατά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Δήμου Τοπείρου θα εφαρμόζονται υποχρεωτικά τα εξής:

  • Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
  • Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.
  • Η μη συμμόρφωση των πωλητών με όλες τις σχετικές διατάξεις επισύρει την επιβολή των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από το νόμο.

Επίσης, θα πρέπει να τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων ανά πελάτη έμπροσθεν του πάγκου εμπορευμάτων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr