Επαφές Στουρνάρα στην Φρανκφούρτη

6 Φεβρουαρίου 201415:26

Στην Φρανκφούρτη για επίσκεψη εργασίας θα βρίσκεται σημερα ο υπουργος Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας, στην σκιά των σεναρίων και των δημοσιευμάτων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στις 12:30 (τοπική ώρα) θα μιλήσει σε γεύμα της επιχειρηματικής λέσχης Frankfurter Gesellschaft für Handel, Industrie und Wissenschaft, παρουσία 100 εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Στη συνέχεια, στις 14.30 (τοπική ώρα), θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Bank, Jürgen Fitschen.

Στις 16.00 (τοπική ώρα) θα ακολουθήσει συνάντηση με το Δ.Σ. της Deutsche Bundesbank.

Την ίδια ώρα το σχέδιο του νέου ελληνικού προγράμματος, το οποίο θα αποφασισθεί το Μάιο ή τον Ιούνιο περιγράφει σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη μείωση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής στα 50 χρόνια αλλά και ενα νέο δάνειο ύψους 13 -15 δισ ευρω για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων. Υπάρχει ζήτημα χρηματοδοτικού κενού τα επόμενα χρόνια, αυτό θα το συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας» είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που δε θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, συζητάμε όλα τα ενδεχόμενα.

Πηγή: www.skai.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr