Εορτασμός της μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

10 Σεπτεμβρίου 201310:36
Ο Σύλλογός Μικρασιατών Ξάνθης ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ συμμετέχει στις εκδηλώσεις της 14ης Σεπτεμβρίου, ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Το πρόγραμμα, όπως καθορίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης έχει ως εξής:
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ώρα 8:00. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ’ Σ. Στρατού και Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος.

Ώρα 10:00. Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Θα ακολουθήσει ομιλία από την κα Κιούση-Σιούτη Κυριακή, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης και μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες».

Ώρα 10:30. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Ώρα 19:15. Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ’ Σ. Στρατού και Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος.

Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων θα ακολουθήσει δεξίωση του Συλλόγου Μικρασιατών «Αλησμόνητες Πατρίδες» στο Ξενοδοχείο “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”.

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος της Π.Ε Ξάνθης κ. Ζουμπαράς Αθανάσιος.

Συναυλία με τραγούδια των Ρωμιών της Πόλης και της Σμύρνης

Επιπλέον, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της πόλης μας, πριν την έναρξη των επισήμων εκδηλώσεων και με αφορμή την ημέρα εθνικής μνήμης, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του συλλόγου μας συναυλία του μουσικού σχήματος ΛΩΞΑΝΤΡΑ, που θα αποδώσει τραγούδια και μουσικές της αστικής μουσικής παράδοσης των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.

ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΩΞΑΝΔΡΑ(2)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr