ΕΟΔΥ: 20 νέα περιστατικά – Περιοριστικά μέτρα σε Εχίνο και Μύκη

1 Ιουλίου 202009:22

Σε ανακοίνωση νέων κρουσμάτων λοίμωξης με κορωνοϊό και 1 ακόμη θανάτου από CoViD-19, προέβησαν την Τρίτη οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Η κατάσταση διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

 1. 20 νέα κρούσματα
 2. Η γεωγραφική κατανομή των περιστατικών με τον χάρτη του ΕΟΔΥ έχει ως εξής: Αττική 5, ΑΜΘ 4,  Δυτ. Μακεδονία 3, Χωρίς Καταγωγή 3, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία,Ν. Αιγαίο, Επτάνησα από 1 με δημοσιογραφικέςς πληροφορίες να κατατάσσουν ως εξής τα περιστατικά
 3. Από αυτά, τα 9 σχετίζονται με ταξίδια από το εξωτερικό, 4 εντοπίστηκαν στην ΠΕ Ξάνθης, 2 στην Αττική, 2 στην Καστοριά και από ένα σε Κοζάνη, Σύρο, και Λάρισα.
 4. Τα περιστατικά στην ΑΜΘ αφορούν στην περιοχή του Δήμου Μύκης. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για 1 κρούσμα από το Προσήλιο, που δεν σχετίζεται με κάποιο άλλο, 2 κρούσματα από τον Κένταυρο που σχετίζονται με άλλο θετικό της ίδιας περιοχής, καθώς και 1 κρούσμα από τον οικισμό του Εχίνου, επίσης από ιχνηλάτηση άλλου θετικού κρούσματος.
 5. Αυτή τη στιγμή στο ΠΓΝΑ νοσηλεύονται 12 άτομα, εκ των οποίων τα  4 βρίσκονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, 1 στην ΜΕΘ και 7 στη Μονάδα Covid-19.
 6. 3.409 συνολικά κρούσματα
 7. 1 νέος θάνατος
 8. 192 άτομα έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους
 9. 9 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι
 10. 118 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ
 11. Έχουν διενεργηθεί 312.775 τεστ για κορωνοϊό

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Σήμερα ανακοινώνουμε 20 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3409, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

766 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1900 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

covid-gr-daily-report-20200630

Άρση της καραντίνας στον Εχίνο – Συνεχίζονται τα αυστηρά μέτρα υγιεινής και περιορισμού μετακινήσεων – Στο ίδιο περιοριστικό πλαίσιο εντάσσεται και η Μύκη

Μετά από σύσκεψη στον θάλαμο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε η μερική άρση της καραντίνας στην Κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης και η για επτά (7) ημέρες εφαρμογή πλαισίου μέτρων ως εξής:

 • 1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.
 • 2. Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.
 • 3. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά.
 • 4. Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α’ βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

Στο πλαίσιο των παραπάνω μέτρων, με αφορμή τα έντονα επιδημιολογικά φορτία των τελευταίων ημερών, εντάσσεται και η Κοινότητα Μύκης για το ίδιο χρονικό διάστημα.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr