Εντοπίστηκε η σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Θράκη. Έβγαλαν 8.500 ευρώ με το κόλπο του «ατυχήματος»

27 Νοεμβρίου 201518:01

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, πέντε (5) απάτες και δώδεκα (12) απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, που διαπράχθηκαν τον τελευταίο μήνα, στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.

Συνελήφθη χθες (26-11-2015) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία 68χρονη ημεδαπή και προφασιζόμενος ότι ο υιός της ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, της ζήτησε να καταβάλει χρηματικό ποσό, προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκιση.

Ακολούθως, ο 30χρονος μετέβη στην οικία της και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

Στη κατοχή του δράστη, βρέθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δράστες, τον τελευταίο μήνα, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, εξαπάτησαν ακόμη τέσσερις (4) ημεδαπές, ηλικίας από 75 έως 85 ετών, στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, αποσπώντας από αυτές συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ.

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα, οι δράστες, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν στην Κομοτηνή, ακόμη δώδεκα (12) ηλικιωμένα κυρίως άτομα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθόσον οι απατηλές προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές.  

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr