Εντοπίστηκαν οι γονείς της μικρής Μαρίας(;)

23 Οκτωβρίου 201314:39

Στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας βρίσκεται η ελληνική αστυνομία, που σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του Βούλγαρου πατέρα της μικρής Μαρίας, η οποία βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βούλγαρος πατέρας της Μαρίας έχει εντοπιστεί.

Την ίδια ώρα, χθες η Interpol εξέδωσε κίτρινη ειδοποίηση για τη Μαρία, η οποία περιλαμβάνει το προφίλ του DNA και μια φωτογραφία του κοριτσιού, προς όλες τις χώρες μέλη του οργανισμού με έδρα τη Λιόν της Γαλλίας.

Πλέον η βάση DNA της Ιντερπόλ είναι στη διάθεση των ελληνικών και των διεθνών αρχών, ενώ η Interpol καλεί τις χώρες που έχουν βάση DNA, να εντάξουν το παιδί στα αρχεία τους.

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», οι τσιγγάνοι δε μεγάλωναν τη μικρή μόνο τα επιδόματα που έπαιρναν από την πρόνοια, αλλά και την προίκα που θα έπαιρναν όταν θα την πάντρευαν. Αστυνομικοί παρατηρούσαν ότι το κοριτσάκι σε μερικά χρόνια, σε ηλικία 12-13 ετών, θα παντρευόταν. Σύμφωνα με τα έθιμα των Ρομά, ο πατέρας της νύφης παίρνει προίκα από την οικογένεια του γαμπρού και αυτή μπορεί να είναι ακόμη κι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως η μικρή βρέθηκε να ζει με το ζευγάρι με τη συναίνεση των γονιών του. Μάλιστα δεν αποκλείεται να έδωσαν στη μητέρα του περισσότερα από 80 ευρώ.

Πηγή : parapolitika.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr