Έντονοι προβληματισμοί στους δήμους για τον τρόπο λειτουργίας των πλαζ – Τι θα γίνει το καλοκαίρι

24 Απριλίου 202010:42

Έντονος είναι ο προβληματισμός στους παραθαλάσσιους δήμους της χώρας τις τελευταίες ώρες, με τους δημάρχους να βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και των ηγεσιών των αρμόδιων υπουργείων, αναφορικά με το ποια μορφή θα έχουν οι οργανωμένες παραλίες το φετινό καλοκαίρι και με το πώς θα κάνουν τα μπάνια τους οι πολίτες.

Οι δήμαρχοι σε ολόκληρη τη χώρα αναμένουν τις προδιαγραφές που θα θέσει ο ΕΟΔΥ για τις οργανωμένες παραλίες, οι οποίες θα γίνουν απολύτως σεβαστές για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια των πολιτών, ενώ όσοι ηγούνται παραθαλάσσιους δήμους, έβαλαν “μπροστά” την ΚΕΔΕ προκειμένου να ασκήσουν πίεση στις ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων, για να καθοριστούν το γρηγορότερο δυνατό οι απαραίτητες προδιαγραφές, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να οργανώσουν τις παραλίες.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, “πρόκειται για ένα θέμα, που μας απασχολεί πάρα πολύ και περιμένουμε οι ειδικοί να καθορίσουν τις προδιαγραφές”. Εμείς δεν έχουμε και δεν πρέπει να έχουμε προτάσεις. Εκείνο που ζητάμε και κάνουμε πολλές συζητήσεις γι’ αυτό με αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, είναι οι προδιαγραφές να καθοριστούν το γρηγορότερο δυνατό, ώστε να προχωρήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες, οι οποίες είναι χρονοβόρες τονίζει χαρακτηριστικά.

“Για παράδειγμα, άμεσα πρέπει να ξεκινήσουμε τους διαγωνισμούς για τους ναυαγοσώστες. Πρέπει να ξέρουμε, πόσοι θα χρειαστούν για κάθε παραλία. Επίσης, πρέπει να δούμε ποια τμήματα των παραλιών θα μισθωθούν σε ιδιώτες, ώστε να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Είναι δεδομένο ότι οι οργανωμένες παραλίες δε θα ξεκινήσουν να λειτουργούν την 1η Ιουνίου, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο και σίγουρα θα πάμε πιο πίσω. Όλα πρέπει να καθοριστούν το γρηγορότερο δυνατό, ώστε να γνωρίζουμε, τι πρέπει να κάνουμε” σημειώνει  ο κ. Παπαστεργίου.

Τέλος, ο ίδιος θεωρεί δεδομένο πως οι τιμές μίσθωσης τμημάτων των παραλιών σε ιδιώτες θα είναι αρκετά μειωμένες φέτος και σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού και οι επιχειρήσεις θα έχουν χαμηλότερους τζίρους. Τόσο επειδή θα χάσουν μέρος της καλοκαιρινής σαιζόν, όσο και διότι θα πρέπει να αναπτύξουν λιγότερα τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες, εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr