Εντολή της ΕΛΑΣ στις Διευθύνσεις. Όλοι οι αστυνομικοί στο δρομο. Να στέκονται αρωγοί στους πόλιτες !

1 Ιουλίου 201509:45

Σαφείς εντολές να διατηρήσουν μόνο το απολύτως απαραίτητο προσωπικό σε θέσεις γραφείου και βρίσκονται διαρκώς στο δρόμο έχουν λάβει οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, όπως και στην Ξάνθη. Οι εντολές δεν περιορίζονται όμως στη διάθεση του προσωπικού σε εξωτερικές υπηρεσίες αλλά επεκτείνονται και στον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσει η Αστυνομία αυτές τις κρίσιμες μέρες, όπου ήδη υπάρχει κνητοποίηση για προφανείς λόγους.

Πεζές Περιπολίες και δίπλα στους πολίτες

Σύμφωνα με τις σχετικές εντολές, οι αστυνομικοί είτε φορούν στολή είτε είναι με πολιτικά, θα πρέπει να βρίσκονται στους δρόμους. Είτε είναι σε υπηρεσία αλλά ακόμη και εκτός αυτής θα πρέπει να στέκονται αρωγοί σε κάθε ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες, είτε σε τράπεζες είτε σε άλλους χώρους, προκειμένου να εκτονωθεί το κλίμα αβεβαιότητας που πιθανόν υπάρχει , με προτεραιότητα σε ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους.

Ιδιαίτερα στην Ξάνθη, ξεκίνησαν ήδη από την Δευτέρα και οι πεζές περιπολίες στο πλαίσιο του “Αστυνομικού της Γειτονιάς”. που εφαρμόζεται στην περιοχή.  Σχολιάζοντας τις οδηγίες στελέχη της ΕΛΑΣ, ανέφεραν ότι αυτή ίσως θα έπρεπε να είναι η μόνιμη αποστολή της Αστυνομίας και όχι μόνο σε περίοδο κρίσης, δηλαδή πιο κοντά στην προστασία του πολίτη και την κοινωνία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr