Εντολή Σαμαρά για αλλαγές στο νόμο περί ιθαγένειας

6 Φεβρουαρίου 201314:00

Εντολή στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου να προωθηθούν οι απαιτούμενες αλλαγές στο νόμο περί Ιθαγένειας, ώστε αυτός να συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του νόμου περί ιθαγένειας, ο οποίος ψηφίστηκε επί υπουργίας Γιάννη Ραγκούση.

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι ρυθμίσεις που παρείχαν δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, με μόνη προϋπόθεση την κάρτα προσωρινής διαμονής.

Επίσης, αντισυνταγματική κρίθηκε η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα σε αλλοδαπούς να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια και μόνο από το γεγονός ότι γεννιούνται στην Ελλάδα, όπως και η διάταξη που τους παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας έπειτα από εξαετή φοίτηση σε ελληνικό σχολείο.

www.kathimerini.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr