Εντυπωσιακές εικόνες από το εσωτερικό της Οικίας Χατζιδάκη. Προχωρά το έργο με ένα μπαρ-έκπληξη (video-φωτο)

18 Ιουνίου 201319:12

Τους χώρους του παλίου Φρουραρχείου – Οικίας Χατζιδάκη επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης συνοδευόμενος από τους μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ξάνθης προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών της Β΄Φάσης του έργου, καθώς το κτίριο σύντομα θα είναι το πλέον όμορφο και διατηρημένο αρχοντικό της Πόλης.

Το κτίριο, όπως είναι γνωστό, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων καθώς και η ανάδειξη του ζωγραφικού διακόσμου του κτιρίου που στέγασε το μεγάλο μουσικοσυνθέτη τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Στους τρεις ορόφους του κτιρίου, ο φακός αποτυπώνει εντυπωσιακές εικόνες για τον τρόπο που αναδεικνύεται ο ζωγραφικός διάκοσμος που είχε επικαλυφθεί όταν χρησιμοποιήθηκε από το Στρατό και την Αστυνομία. Όπως τόνισαν και οι μηχανικοί η εργασία γίνεται με πολύ προσεκτικό τρόπο και οι τοιχογραφίες σχεδιάζονται από ζωγράφους, βασισμένοι στους «μάρτυρες» της αυθεντικής διακόσμησης, οι οποίοι αποκαλύπτονται και διατηρούνται άθικτοι.

Πανέμορφοι χώροι και το μπαρ-έκπληξη

Παράλληλα, πάντα με τις οδηγίες και τη στενή επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού γίνονται οι απαραίτητες βελτιώσεις ακόμη και στα δομικά στοιχεία, αλλά με τη διατήρηση της αυθεντικής τεχνικής χωρίς τη χρήση νέων υλικών. Ήδη με τις εργασίες έχει αναδειχτεί και το προαύλιο που υπήρχε στη δυτική πλευρά του κτιρίου και αποκαταστάθηκε ενώ οι χώροι που δημιουργούνται στο εσωτερικό είναι πάρα πολλοί και θα δίνουν τη δυνατότητα για μια σειρά από διαφορετικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το καφε-μπαρ που αναπτύσσεται στον τρίτο  όροφο και εκτείνεται από το εσωτερικό του κτιρίου και μέχρι το εντυπωσιακό μπαλκόνι το οποίο έχει θέα στην οδό Κονίτσης και «βλέπει» όλη την Παλιά Πόλη. Οι εικόνες μετά την αναπαλαίωση του κτιρίου είναι χαρακτηριστικές και απέσπασε το θαυμασμό των παρισταμένων.

Φ. Καραλίδης: Κτίριο Πανελλήνιας Εμβέλειας η οικία Χατζιδάκη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι οι εργασίες προχωρούν βάσει του αρχικού σχεδιασμού, οι καλλιτέχνες αποκαθιστούν το διάκοσμο και υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το κτίριο θα παραδοθεί στο κοινό. «Είναι ένα κτίριο πανελλήνιας εμβέλειας, σημείο αναφοράς για την πόλη της Ξάνθης στο μέλλον» ανέφερε ο Φώτης Καραλίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι αν δεν είχαν κινηθεί έγκαιρα οι διαδικασίες ένταξης της Β Φάσης στο ΕΣΠΑ, μόλις ανέλαβε καθήκοντα η πρώτη αρχής της αιρετής Περιφέρειας, σήμερα το κτίριο θα ήταν ένα γιαπί και θα καταστρεφόταν.


xatzidakeio mpalkoin apo psila xatzidakeio skala 2 xatzidakeio erga 6 xatzidakeio exo palia poli apo xatzidakeio 2 palia poli apo xatzidakeio konitsis apo xatzidakeio xatzidakeio mpalkoni xatzidakeio mpalkoni 2 xatzidakeio mpalkoni karalidis xatzidakeio erga 5 xatzidakeio esoteriko xatzidakeio martyrew xatzidakeio erga 4 xatzidakeio skala xatzidakeio erga 3 xatzidakeio erga 2 xatzidakeio erga 1 xatzidakeio diakosmos xatzidakeio olo xatzidakeio plai xatzidakeio piso xatzidakeio 1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr