Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις συναυλίες των Χριστουγέννων και επίθεση σε Λύρατζη

26 Ιανουαρίου 201600:16

Το θέμα των συναυλιών των Χριστουγέννων με αποκορύφωμα την πολυσυζητημένη σε όλη τη χώρα συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου τέθηκε, όπως αναμενόταν, από την αντιπολίτευση στο Δήμο Ξάνθης κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το νέο έτος.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν αυτή του συνδυασμού Ανταμπούφη που ζήτησε στοιχεία από το Κέντρο Πολιτισμού για την περιβόητη τιμολόγηση της συναυλίας Β.Παπακωσταντίνου στη Βουλγαρία και την επιβάρυνση του κόστους σε σχέση με τις απαιτήσεις του καλλιτέχνη και του εκπροσώπου του που – κατά δήλωσή τους- ήταν η μισή του τιμολογίου που πληρώθηκε. Στην ερώτησή του ο επικεφαλής της παράταξης ζήτησε να μάθε τι σημαίνει «διοικητικό κόστος» και «προετοιμασία προγράμματος» τα οποία επικαλέστηκε σε απάντησή του το Κέντρο Πολιτισμού για να αιτιολογήσει το διπλασιασμό του κόστους.

Οι απαντήσεις από την πλευρά του Προέδρου Πασχάλη Λύρατζη δεν ικανοποίησαν τον ερωτώντα, οι τόνοι ανέβηκαν και ο Νίκος Ανταμπούφης επέμεινε να ρωτά για τις δύο αυτές δαπάνες παίρνοντας την απάντηση ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει το 2011 για τη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα χωρίς να εξηγήσει τι εννοούσε. Όπως ήταν λογικό αυτό εξόργισε τόσο την πλευρά Ανταμπούφη όσο και την πτέρυγα Ξυνίδη, ο οποίος σε έντονο τόνο ανέφερε στον Π. Λύρατζη ότι «δεν θα ζητήσετε και τα ρέστα», προτρέποντας να απαντήσει στην ουσία της ερώτησης που του τέθηκε.

Ένταση και για τη συναυλία Γ. Σαββιδάκη

Ένταση προκλήθηκε και για τη συναυλία του Γιάννη Σαββιδάκη σε ερώτηση που έθεσε η παράταξη Μπένη, ο οποίος ζήτησε να μάθε γιατί αντί για αμοιβή του καλλιτέχνη αγοράστηκαν cd και βιβλία του καλλιτέχνη από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας. Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κ.Π. Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, απαντώντας, ανέφερε ότι η ανάγκη για αγορά κάποιων χριστουγεννιάτικων βιβλίων και τραγουδιών εκφράστηκε από την υπηρεσία, που ολοκλήρωσε τη σχετική διαδικασία και κατέληξε στην επιλογή του Γιάννη Σαββιδάκη, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να τραγουδήσει δωρεάν στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μετά την προτίμηση του Δήμου Ξάνθης. Άυτό διαβιβάστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού, το οποίο συμφώνησε, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΚΚΠ.

Επανερχόμενος ο Δ. Μπένης αμφισβήτησε τα λεγόμενα του Ι. Χατζηεφραιμίδη και μέσα σε ένταση ανέφερε ότι ο ίδιος είναι μέλος στο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού και δεν έχει έρθει προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα, υποστηρίζοντας ότι η αγορά των βιβλίων και των cd υποκρύπτει έμμεση πληρωμή του καλλιτέχνη ενώ ο Ι. Καμαρίδης, παρεμβαίνοντας ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα cd και βιβλία πωλούνται στο εμπόριο σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτή που πλήρωσε ο Δήμος.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr