dimotiko_symvoulio_26_sep_2

Εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο (video). Ο Π. Γεωργαντζής θα τιμηθεί στις 4/10

26 Σεπτεμβρίου 201118:24

dimotiko_symvoulio_26_sep_2Με εντάσεις παρά τα χαμηλού ενδιαφέροντος θέματα κύλησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

Ένταση για τον τρόπο εκλογής των εκπροσώπων της ΚΕΔ

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου ,για τα μέλη που εξελέγησαν ως εκπρόσωποι του Δήμου Ξάνθης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Η ένταση προκλήθηκε όταν ο Πρόεδρος Μπάμπης Δημαρχόπολος επανέφερε ένα ζήτημα που δημιουργήθηκε στις Εκλογές της ΠΕΔ και αφορούσε στην εκλογή του Απόστολου Αγκόρτζα ή στο αν το όνομα του Δημάρχου υπήρχε στο ψηφοδέλτιο εκλογής, παρόλο που συμμετείχε αυτοδίκαια.

Το ζήτημα  που προκάλεσε διένεξη ανάμεσα σ το Θανάση Ξυνίδη και το Μπάμπη Δημαρχόπουλο στην πρόσφατη εκλογή της ΠΕΔ επανήλθε, όταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιουζήτησε να λήξει η αμφισβήτηση που υπήρξε.  Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης έγινε γνωστό ότι δεν είχε σκοπό να ανακινήσει το θέμα, αλλά μετά την παρέμβαση του Προέδρου ακολούθησε έντονη λογομαχία μεταξύ Χρήστου Πούλιου και Θανάση Ξυνίδη με τον Μπάμππη Δημαρχόπουλο. Στη συζήτηση παρενέβη και ο Νίκος Ανταμπούφης που είχε εμπλακεί στην υπόθεση. Αρνήθηκε ότι έχει παράσχει οποιαδήποτε πληροφόρηση στο Θανάση  Ξυνίδη και επεσήμανε ότι το μόνο που ανέφερε ήταν πως θεώρησε λάθος το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε το όνομα του Δημάρχου στο Ψηφοδέλτιο και πέραν τούτου ουδέν.

Από το Μπάμπη Δημαρχόπουλο ελέχθη ότι δεν υπήξρε ποτέ τέτοιο ζήτημα και ότι το βράδυ των εκλογών άνοιξε το Δημαρχείο για να παραδώσει το σχετικό ηχογραφημένο πρακτικό  στην αντιπολίτευση. Παρόλα αυτά η πλευρά της αντιπολίτευσης επέμεινε ότι στο ψηφοδέλτιο υπήρχε το όνομα του Δημάρχου και  κάπου εκεί δημιουργήθηκε η διένεξη, όχι για την ουσία αλλά για λεγόμενα της κάθε πλευράς. Η μεγάλη διαμάχη προέκυψε μεταξύ Θ. Ξυνίδη και Μ. Δημαρχόπουλου με αλληλοκατηγορίες που έληξαν με παραίνεση Δημάρχου μετά από 10 λεπτά, με αμοιβαίες εξηγήσεις.

Ο Πέτρος Γεωργαντζής θα τιμηθεί στις 4 Οκτωβρίου

Ο Πέτρος Γεωργαντζής θα είναι το πρόσωπο που θα τιμηθεί στις καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Ξάνθης, στις 4 Οκτωβρίου. Η βράβευση του γνωστού καθηγητή και συγγραφέα αποφασίστηκε ομόρφωνα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Είχε προηγηθεί -σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr – άτυπη συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, στην οποία κατέληξαν στο πρόσωπο που θα τιμηθεί και είχε ζητηθεί να παραμείνει άγνωστο, μέχρι τη διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντιδράσεις για το ΧΥΤΑ και το Σύνδεσμο

Το θέμα της έκτακτης εισφοράς του Δήμου στο Σύδνεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων από την πλευρά του Δήμου Ξάνθης με το ποσό των 90.000 ευρώ  προκάλεσε ευρεία συζήτηση και οδηγήθηκε στην αποδοχή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης με εισήγηση Δημάρχου (για το ήμισυ του ποσού όμως) , παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις των συμβούλων της πλειοψηφίας αλλά και της μειοψηφίας. Όπως κατέστη σαφές, ο Δήμος δεν είναι διατεθειμένος να συνεισφέρει για πολύ στις εργασίες που πρέπει να γίνουν για να ενισχυθεί η ασφάλεια του ΧΥΤΑ Ξάνθης για το μικρό διάστημα που θα παραμείνει σε λειτουργία. Παράλληλα τέθηκαν μια σειρά από επιφυλάξεις για περιβαλλοντικά ζητήματα (ειδικότερα από το Νίκο Ανταμπούφη) ειδικά μετά τη φωτιά που ξέσπασε το καλοκαίρι.

Η κύρια αντίδραση εκδηλώθηκε από το Γιάννη Τσεγγελίδητης συμπολίτευσης πάντως, ο οποίος εξέφρασε μια σειρά από σοβαρές επιφυλάξεις  και κυρίως σε ότι αφορά στις ευθύνες του Συνδέσμου για τη διαχείριση του ΧΥΤΑ μέχρι σήμερα αλλά και για την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Απέναντί του βρέθηκε ο Θανάσης Ξυνίδης (εκπρόσωπος του Δήμου στο ΣΔΑΝΞ)  ο οποίος υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας να δοθεί η σχετική επιχορήγηση. Μάλιστα ανέφερε ότι η περιοχή είναι εκτεθειμένη από ένα ΧΥΤΑ, παράνομο πλέον, χωρίς τις σχετικές υποδομές.  

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που συνέτειναν στην άποψη ότι ο “σύνδεσμος εκμεταλλεύεται το Δήμο Ξάνθης, παρόλο που είναι ο πλέον μεγάλος Δήμος ενώ συμμετέχει με μόλις 3 μέλη στο Δ.Σ. των 15 ατόμων του Συνδέσμου.  Παρότι υπήρξαν τεχνικά ζητήματα για την δυνατότητα να ψηφιστείη εισφορά χωρίς να υπάρχει αντίστοιχος κωδικός το θέμα υπερψηφίστηκε με τις αρνητικές ψήφους των Ι.Τσεγγελίδη,Σ. Μαζαράκη, Δ. Πατσίδου ενώ απείχε ο Μανώλης Φανουράκης και ψήφισε λευκό ο Νίκος Ανταμπούφης.

Αίσθηση από την αποστροφή Ξυνίδη για τα «στρινγκ»

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η (χιουμοριστική) αποστροφή του Θανάση Ξυνίδη γύρω από τα παντελόνια που φοράνε ή δεν φοράνε δημοτικοί σύμβουλοι στη συνεδρίαση της Δευτέρας, όταν και ανέφερε: “Τα παντελόνια δεν αφορούν άνδρες ή γυναίκες. Έχω να σου δείξω άνδρες που φοράνε στινγκάκια εδώ μέσα.” είπε μιλώντας μεταφορικά ο σύμβουλος της συμπολίτευσης. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr