Ένσταση κατά Βελόπουλου από υποψήφιο της Ελληνικής Λύσης για το «colpo grosso» με τον Φράγκο

26 Ιουνίου 201911:07

Το πρώην στέλεχος της «Ελληνικής Λύσης», και τρίτος σε ψήφους στις πρόσφατες Ευρωεκλογές με 15.570 ψήφους, κατηγορεί ευθέως τον κ.Βελόπουλο και τους συνεργάτες για εξαπάτηση των ψηφοφόρων του κόμματος, που στην κάλπη ψήφισαν … Στρατηγό, αλλά τους βγήκε τελικά … κτηνίατρος. 

Η ένσταση του κ.Γεωργιάδη κατατέθηκε την Τρίτη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στην Αθήνα, ζητώντας να γίνει αποδεκτή και να ακυρωθεί η υπ’ αριθμ. 447/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία ανακηρύχθηκε α’ αναπληρωματικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον συνδυασμό “Ελληνική Λύση” ο Εμμανουήλ Φράγκος και να ακυρωθεί η εκλογή του. 

Φράγκος (Φραγκούλης) αλλά όχι ο Στρατηγός 

Ο νο2 στην τελική κατάταξη των αποτελεσμάτων για το ευρωψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, προκαλεί αναστάτωση στο ακροδεξιό κόμμα και «πονοκέφαλο» για τον πρόεδρό του Κυριάκο Βελόπουλο. Ο λόγος για τον νεαρό απόφοιτο της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Φράγκο, ο οποίος έλαβε συνολικά 19.340 ψήφους και -όπως καταγγέλλεται- παρουσιάστηκε μεθοδευμένα ως συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ, στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Φράγκου προκειμένου να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους. Αν και η μοναδική σχέση του νεαρού υποψήφιου της Ελληνικής Λύσης με τον επίτιμο Α/ΓΕΣ είναι η συνεπωνυμία τους, στο ευρω-ψηφοδέλτιο του κόμματος δίπλα στο όνομα του στη θέση 42 σημειώθηκε σε παρένθεση καταχρηστικά και το «Φραγκούλης». 

Στην ένστασή του ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει πως «ο κ.Φράγκος εν γνώσει του και έχων προφανή δόλο παραπλάνησε τους εκλογείς και ειδικότερα όσους ψήφισαν το κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” τοποθετώντας εν παρενθέσει δίπλα από το όνομά του του Εμμανουήλ ως δήθεν υποκοριστικό ή ψευδώνυμο το όνομα “Φραγκούλης” προκειμένου να οικειοποιηθεί και να καρπωθεί με παράνομο, αθέμιτο και αντιδεοντολογικό τρόπο την φήμη, την δημοφιλία και την ευρεία πανελλαδική αναγνωρισιμότητα του γνωστού Στρατηγού ε.α. Φράγκου Φραγκούλη, τ. Αρχηγού ΓΕΣ και για αυτό πέτυχε να εκλεγεί α’ αναπληρωματικός βουλευτή λαμβάνοντας 27.665 σταυρούς προτίμησης ακολουθώντας σε αριθμό σταυρών τον ιδρυτή και πρόεδρο του κόμματος “Ελληνική Λύση” Κυριάκο Βελόπουλο».

Το πρώην στέλεχος της «Ελληνικής Λύσης», υποστηρίζει πως κατά την προεκλογική περίοδο στήθηκε από τα κεντρικά της Θεσσαλονίκης, και με την υπόδειξη του κ.Βελόπουλου και της ιδιαιτέρας γραμματέως του κυρίας Δήμητρας Κρητικού, μία ενορχηστρωμένη προσπάθεια, προκειμένου να προωθηθεί η υποψηφιότητα του νεαρού Φράγκου, παρουσιάζοντάς τον μεθοδικά και εσκεμμένα στη βάση του κόμματος ως τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ. «Η παραπλάνηση των εκλογέων επετεύχθη με επιπλέον ενέργειες του Εμμανουήλ Φραγκου, ο οποίος αξιοποίησε τον εκλογικό μηχανισμό του κόμματος, ιδιαίτερα στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας και προώθησε “σταυρωμένα” ψηφοδέλτια, αλλά με τρεις σταυρούς στα ονόματα Κυριάκος Βελόπουλος, Εμμανουήλ Φράγκος και Νικολέτα Σερέτη και άλλα με δύο σταυρούς (Κυριάκος Βελόπουλος και Εμμανουήλ Φράγκος). Η προώθηση έγινε με συστηματικό τρόπο και το γραφείο του κόμματος στην Θεσσαλονίκη έστελνε και μοίραζε κατά χιλιάδες “σταυρωμένα” ψηφοδέλτια με σταυρό στον Εμμανουήλ Φράγκο. Στα στελέχη και στους υποστηρικτές του κόμματος η κυρία Δήμητρα Κρητικού, που είναι υπεύθυνη του κεντρικού γραφείου Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας και Γραμματέας του Κυριάκου Βελόπουλου, έλεγε ότι ο Φράγκος είναι ο γνωστός Στρατηγός και τ.Αρχηγός του ΓΕΣ και ότι πρέπει να προτιμηθεί και αν εκλεγεί λόγω της δράσης του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών» αναφέρει συγκεκριμένα.

Το “colpo grosso” με το υποκοριστικό 

Ο κ.Γεωργιάδης αναφέρει στην ένστασή του: «Στο ψηφοδέλτιο της “Ελληνικής Λύσης” το όνομα “Φραγκούλης” δεν έχει τεθεί ως υποκοριστικό του επιθέτου Φράγκος, γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να ακολουθεί το Φράγκος. Δηλαδή Φράγκος (Φραγκούλης) που θα σήμαινε πως το Φραγκούλης είναι υποκοριστικό του Φράγκος, όπως για παράδειγμα θα μπορούσε κάποιος ονόματι Παπαδόπουλος να έχει ως υποκοριστικό το Πάππας. Εδω το όνομα Φραγκούλης ακολουθεί το κύριο όνομα του υποψηφίου που ειναι Εμμανουήλ. Έτσι λοιπόν προκύπτει η παραδοξότητα να είναι το όνομα Φραγκούλης υποκοριστικό του … Εμμανουήλ. Για περίπτωση ψευδωνυμου δεν μπορεί να γίνεται λόγος αφού ο Εμμανουήλ Φράγκος είναι κτηνίατρος και όχι καλλιτέχνης ή συγγραφέας. Καθίσταται λοιπόν φανερό ότι ο Εμμανουήλ Φράγκος ειχε ως σκοπό να παραπλανήσει τους εκλογείς και και να καρπωθεί την φήμη και τη δημοφιλία του επιτίμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού Φράγκου»

O ίδιος υποστηρίζει, πως η κυρία Νικολέτα Σερέτη -επίσης υποψήφια Ευρωβουλευτής- είναι κόρη της ιδιαιτέρας γραμματέως του κ.Βελόπουλου, κυρίας Δήμητρας Κρητικού, και διατηρεί σχέση με τον πρώτο επιλαχόντα κ.Εμμανουήλ Φράγκο και πως το “σύστημα” εργάστηκε προωθώντας την υποψηφιότητα του νεαρού κτηνίατρου σε βάρος των άλλων υποψηφίων. 

Στην ένσταση παρουσιάζονται περιστατικά και καταγγελίες που αποδεικνύουν τα όσα ισχυρίζεται ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος επισημαίνει πως : “Δεν υπήρξε μόνο απλή παραπλάνηση των εκλογέων με την αναγραφή στα ψηφοδέλτια του ονόματος “Εμμανούήλ Φράγκος (Φραγκούλης), αλλά ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα υπήρξε σαφής και έμπρακτη παραπληροφόρηση των εκλογέων που επιτεύχθηκε με τα χιλιάδες προ-σταυρωμένα ψηφοδέλτια στο όνομα του Φράγκου με την παράλληλη διαχείριση ψευδών πληροφοριών ότι πρόκειται για τον γνωστό στο πανελλήνιο Σταρτηγό ε.α. και τ.Α/ΓΕΣ”

Ο Σερραίος πολιτευτής της “Ελληνικής Λύσης”, επικαλούμενος τη δήλωση το επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ κ.Φραγκούλη Φράγκου πως «πρόκειται για μία τεχνηέντως κατασκευασμένη συνωνυμία με σκοπό την παραπλάνηση των ψηφοφόρων», ζητάει την παρέμβαση της δικαιοσύνης επικαλούμενος το άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο: «Όποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου ή με άλλο τρόπο εξαπατά εκλογέα είτε για να μην ασκήσει εκλογικό του δικαίωμα, είτε για να μεταβάλλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές που αναφέρονται στο άρθρο 161 τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή».

“Σφάζονται” στις Σέρρες

Η συμμετοχή του κ.Σάββα Γεωργιάδη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, είχε ως αποτέλεσμα το κόμμα να λάβει στις Σέρρες το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά (8%). Μετά τις εκλογές ωστόσο, και όσα ήρθαν στο φως με το θέμα Φράγκου, στελέχη από το νομό Σερρών προχώρησαν σε βαριές καταγγελίες κατά της Ελληνικής Λύσης ανακοινώνοντας την αποχώρηση από το κόμμα. Χαρακτηριστικό είναι η περίπτωση του υποψήφιου βουλευτή κ.Δημήτρη Σαρίκα, ο οποίος με το επίσημο «καλημέρα» της προεκλογικής περιόδου παραιτήθηκε, εκτοξεύοντας βαρύτατες καταγγελίες για τη λειτουργία του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου. «Η Ελληνική Λύση δεν είναι αυτό που φαίνεται, αργά διαπίστωσα ότι αυτό το πολιτικό κόμμα κι εγώ δεν συμβαδίζουμε ιδεολογικά και ηθικά» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σαρίκας . Απαντώντας στις αποχωρήσεις και στα όσα καταγγέλλονται, ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών και δημοσιογράφος κ.Κώστας Μπούμπας σημείωσε στα social media πως “Όλοι οι υποψήφιοι είναι μέλη της Ελληνικής Λύσης από το 2016 και δεν είναι πρόσωπα της τελευταίας στιγμής που είδαν φως και μπήκαν” προειδοποιώντας πως θα “ανατρέξει στο πρόσφατο παρελθόν” προκειμένου να απαντήσει σε όσους σήμερα αντιδρούν και καταγγέλουν. 

(πηγή: Πρώτο Θέμα – Παναγιώτης Σαββίδης)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr