Ένσταση για την κατανομή των εδρών σε Ξάνθη και Ροδόπη από Κοντό και Στυλιανίδη !

3 Νοεμβρίου 201519:03

Τις  έδρες των Γρηγόρη Στογιαννίδη και Αϊχάν Καραγιουσούφ βάζουν στο στόχαστρο  οι Α. Κοντός και Ε. Στυλιανίδης, μετά την  ένσταση που κατατίθεται, αμφισβηστώντας τον εκλογικό νόμο που ισχύει από το 2008.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ:

Ένσταση αντισυνταγματικότητας ενώπιον του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, που αφορά την παραβίαση της ισότητας της ψήφου και της αναλογικότητας της εκπροσώπησης των μικρών εκλογικών περιφερειών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος εκλογικού νόμου, κατέθεσαν πολίτες – εκλογείς των νομών Ροδόπης, Ξάνθης και Κέρκυρας.

Ζητούν να ακυρωθεί η εκλογή βουλευτών της Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών την Α’ Θεσσαλονίκης και το νομό Αττικής και των αντίστοιχων του ΣΥΡΙΖΑ στους τρεις αυτούς νομούς και να ανακηρυχθούν βουλευτές οι Ευριπίδης Στυλιανίδης στη Ροδόπη, Αλέξανδρος Κοντός στην Ξάνθη και Στέφανος Γκίκας στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ε. Στυλιανίδη, η αφαίρεση των εδρών της Ν.Δ. στις τριεδρικές περιφέρειες έχει ως συνέπεια να μην εκπροσωπείται το 23% των ψηφοφόρων της 20ης Σεπτεμβρίου σε Ξάνθη και Ροδόπη και το 22% στην Κέρκυρα σε σχέση με υπόλοιπα της τάξης του 0,4% που άρκεσαν για να εκλέξει βουλευτή η Ν.Δ. Στη Β’ Αθηνών.

“Είναι μια μάχη που δίνεται για λόγους αντισυνταγματικότητας και Δημοκρατίας, μια μάχη της επαρχίας έναντι του κέντρου. Θα εκδικαστεί στις αρχές του νέου έτους. Πρόκειται για μια δίκαιη δικονομική μάχη, που προστατεύει την ισότητα της ψήφου και την αναλογικότητα της εκπροσώπησης” τόνισε ο τέως Βουλευτής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr