Οι Ενώσεις Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας και ΑΜΘ στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β.Ελλάδος

24 Φεβρουαρίου 201719:46

Τα δύο προεδρεία των αδελφοποιημένων Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αξιωματικών, Κεντρικής Μακεδονίας  και  Ανατολικής  Μακεδονίας & Θράκης, στον απόηχο της μεγαλειώδους συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα [Πλατεία Συντάγματος], πραγματοποίησαν την 23 Φεβρουαρίου στο Αστυνομικό Μέγαρο  Θεσσαλονίκης κοινή συνάντηση με το νέο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Δραγατάκη Χρήστο,  στον  οποίο  έθεσαν  υπόψη τα κατά βάση κοινά προβλήματα, που τους απασχολούν.

Στην πολύ εποικοδομητική συνάντηση, παρευρέθηκαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., κ. Μπαρμπούτης Αριστείδης, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α και Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Δραγουδάκης Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξ/κων Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Ψαρογιάννης Ιωάννης,  μετά του Γενικού Γραμματέως, κ. Καμουρα Κλεάρχου,  ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της Π.Ο.ΑΞΙ.Α και μέλος Δ.Σ της Ε.Α.Κ.Μ, κ. Κουκουφίκης Σταύρος, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Α.Μ.Θ., κ. Παπαθεμελής Άγγελος, ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Α.Μ.Θ., κ. Δεμερτζίδης Πέτρος, καθώς και ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ε.Α.Α.Μ.Θ. και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., κ. Βασιλειάδης Παναγιώτης.

      ” Εκ μέρους μας, αφού αρχικά ευχηθήκαμε στον κ. Γενικό Επιθεωρητή καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, δώσαμε το σημερινό στίγμα των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες και τα μέλη των Ενώσεών μας σε εξοπλισμό, σε κτιριακές υποδομές, οχήματα κ.λ.π. Τονίσαμε τη σημαντική προσπάθεια, που καταβάλλουν οι Διοικητές, οι λοιποί Αξιωματικοί και όλοι οι συνάδελφοι μας ανεξαιρέτως βαθμού, με τις πολλές αξιόλογες αστυνομικές επιτυχίες, που εμπεδώνουν το δημόσιο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και καλλιεργούν τη σταθερή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών, ειδικά σε αυτή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία. Παράλληλα, λόγω των πολλαπλών ζητημάτων, που καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν οι Διμοιρίες Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας και οι Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, συζητήσαμε τα προκύπτοντα ζητήματα που αφορούν τον εξοπλισμό τους, την εκπαίδευση του προσωπικού, τις μετακινήσεις και τη δημιουργία ουσιαστικών κινήτρων για την εκδήλωση προθυμίας στελέχωσής τους.

      Από την πλευρά του, ο κ. Γενικός, μας αναφέρθηκε στην ουσιαστική παρουσία των Ενώσεών μας, με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων, με την προοπτική μιας περισσότερο τακτικής, ουσιαστικής και αγαστής συνεργασίας μας για την αντιμετώπιση πάσης φύσεως προβλημάτων των μελών μας, ζητώντας ταυτόχρονα τη κατανόηση του προσωπικού ειδικά σε αστυνομικά ζητήματα, όταν λαμβάνει χώρα επιχειρησιακός σχεδιασμός, με εθνικές προεκτάσεις. Εκ μέρους του, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «θα καταβληθεί ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να επιλυθούν τα αστυνομικά θέματα» και είναι θα στη διάθεση μας, προκειμένου εμείς ως θεσμικοί και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του προσωπικού, να του κοινοποιήσουμε τα ζητήματα αυτά για την αντιμετώπιση τους. Τέλος, ζήτησε να μεταφέρουμε σε όλα τα μέλη μας, να ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ/ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ να κάνουν χρήση της ημερήσιας ανάπαυσης τους στο βωμό των διαρκών υπηρεσιακών αναγκών, ώστε να ξεκουράζονται, πράγμα που αποτελεί και κεντρική γραμμή της φυσικής μας ηγεσίας.

     Οι αδελφοποιημένες Ενώσεις μας, θα συνεχίσουν αμέριστα να νοιάζονται για τα αστυνομικά προβλήματα, να δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση επίλυσης των ζητημάτων σε θεσμικό, οικονομικό και υπηρεσιακό επίπεδο, τόσο με κοινές δράσεις και παρεμβάσεις τους, όσο και ξεχωριστά, με απώτερο στόχο την ηθική και εργασιακή ικανοποίηση των μελών μας, συνδυαστικά με την ποιοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών, πάντα κινούμενες με σεβασμό και υπευθυνότητα έναντι των συναδέλφων μας.” , καταλήγει η κοινή ανακοίνωση Ε.Α.Κ.Μ. και Ε.Α.Α.Μ.Θ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr