Ένωση Τυφλών Θράκης: Οι τυφλοί δεν επαιτούν, η πολιτεία να πατάξει το φαινόμενο των επαιτών που επικαλούνται τυφλότητα !

5 Νοεμβρίου 201422:02

Με μια σκληρή ανακοίνωση, η Ένωση Τυφλών Θράκης, που εδρεύει στην Ξάνθη, επισημαίνει το πρόβλημα της επαιτίας διάφορων ατόμων που επικαλούνται τυφλότητα, καταδικάζει το φαινόμενο και ζητά από την πολιτεία να το πατάξει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης κάνουμε γνωστό στους συνδημότες μας και σε όλους τους Θρακιώτες ότι σχεδόν όλο το χρόνο αλλά περισσότερο την εποχή αυτή, κάνει θραύση η επαιτεία αγνώστων ατόμων και μικρών ομάδων που χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την αναπηρία της τυφλότητας.

Η μάστιγα αυτή κατακλύζει την περιοχή μας εδώ και πολλά χρόνια και κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει.

Οι τυφλοί και τα άτομα με μειωμένη όραση που είναι οργανωμένοι σε αναγνωρισμένα σωματεία και συλλόγους όπως οι Περιφερειακές Ενώσεις Τυφλών Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με Α) και που αγωνίζονται για δίκαια αιτήματα και κεκτημένα δικαιώματα ζουν με αξιοπρέπεια δίνοντας καθημερινά τον αγώνα τους με κουράγιο και υπομονή.

για το λόγο αυτό…  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

Την επαιτεία που για να εκμεταλλευτεί την ευαισθησία των συνανθρώπων μας χρησιμοποιεί την αναπηρία της τυφλότητας και όχι μόνο, και με ψεύτικες αποδείξεις εισπράττει χρηματικά ποσά.

Πρέπει οι υπεύθυνοι φορείς της Πολιτείας να ενεργοποιηθούν και να πατάξουν τη μάστιγα αυτή που εκθέτει την αξιοπρέπεια και την υπόσταση των τυφλών ατόμων αλλά και όλων των ατόμων με αναπηρία.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr