Ένωση Ασθενών Ελλάδας : Να εμβολιαστούν κρατούμενοι, πρόσφυγες, μετανάστες και Ρομά

23 Μαΐου 202123:21

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους είχε η Ένωση Ασθενών Ελλάδας για θέματα που σχετίζονται με την εμβολιαστική εκστρατεία στην Ελλάδα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη άμεσης έναρξης του εμβολιασμού σε άτομα που βρίσκονται σε κατάκλιση, καθώς και σε ευάλωτους πληθυσμούς όπως οι κρατούμενοι σε σωφρονιστικά καταστήματα, οι πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας και οι Ρομά, αποσπώντας τη δέσμευση από τον κ. Θεμιστοκλέους ότι η διενέργειά του θα ξεκινήσει εντός των προσεχών ημερών. Ταυτόχρονα επισήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας της πολιτείας με την Ένωση, τους συλλόγους ασθενών και την κοινωνία των πολιτών για στοχευμένες παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συγκεκριμένων ομάδων.

Επιπρόσθετα, τέθηκε το θέμα της ανάγκης αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης το προσεχές διάστημα στις ηλικιακές ομάδες άνω των 70 ετών, όπου το ποσοστό παραμένει στο 65%.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr