_1_1

Την Τετάρτη τα ασφαλιστικά μέτρα Κ. Βογιατζή εναντίον ΣυνΘερμ

17 Ιανουαρίου 201111:26

_1_1Με ανακοίνωση της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης αναφέρεται στην υπόθεση της απόλυσης του συνδικαλιστή και Γραμματέα του ΔΣ της Ένωσης, αναλυτικά:

«Με συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ξάνθης την Τετάρτη 19 Γενάρη στις 9:30 π.μ., δίνουμε απάντηση στη διοίκηση του Συνεταιρισμού Θερμοϋδραυλικών Ξάνθης, απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση του συνδικαλιστή και Γραμματέα του ΔΣ της Ένωσης μας. Τη μέρα εκείνη θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο συνάδελφος για την ακυρότητα της απόλυσης, η οποία είχε καθαρά τρομοκρατικό χαρακτήρα και επήλθε μετά την ανακοίνωση – καταγγελία που εξέδωσε το Σωματείο μας, για τις τέσσερις απολύσεις που πραγματοποίησε η εργοδοσία στα μέσα του Σεπτέμβρη, με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Σε μια περίοδο όπου εντείνεται η επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ στα δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας, που το μεγάλο κεφάλαιο ζήτα την πλήρη κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, αυτή την περίοδο θέλουν να ξεμπερδεύουν με τους αγωνιστές εργάτες που παλεύουν για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, όπως γίνεται και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Εμείς δηλώνουμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ και θα συνεχίσουμε με συνέπεια τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων της παραπάνω επιχείρησης. Ο Αγώνας είναι κοινός, με τους χιλιάδες απολυμένους από τις επιχειρήσεις του εμπορίου, και σε όλους τους κλάδους.

Αντίπαλος όλων των εργαζομένων είναι το σύνολο της αστικής τάξης, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές.  Με ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ΕΒΕ, τη φτωχή και μεσαία αγροτιά οργανώνουμε τον αγώνα. Όχι στις απολύσεις και την τρομοκρατία, την κρίση να πληρώσει        η          πλουτοκρατία.

Σε αυτές της συνθήκες το σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με αδιαλλαξία, συσπείρωση και μαζικότητα της πάλης τους απέναντι στην εργοδοσία και τη κυβέρνηση. Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας, στις πουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νομού να ανεβάσουμε την ταξική μας ενότητα, να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ρήξης με την εργοδοσία και να στηρίξουμε τα συμφέροντα της τάξης μας, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που αποφάσισε η Ένωσή μας την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 9:30 το πρωί έξω από τα δικαστήρια.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr