Ενημερωτική Εκδήλωση : “Ασφάλεια Συστημάτων Μηχανικού: Συστημικές Μέθοδοι & Εργαλεία”

16 Ιουνίου 201612:04

Ο Τομέας Μαθηματικών Προγραμματισμού & Γενικών Μαθημάτων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ και το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Οργάνωση και Διοίκηση Τεχνικών Συστημάτων» προσκαλούν τις Εταιρείες, τις Βιομηχανίες, τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες, τους φοιτητές που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των συστημάτων αλλά και για την αποτροπή και διαχείριση των ατυχημάτων, να παρευρεθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου και ωρα 09:30 π.μ., στο ξενοδοχείο Elisso στην Ξάνθη.

Βασική ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η παγκοσμίου φήμης στον επιστημονικό κλάδο της ασφάλειας συστημάτων Nancy G. Leveson, καθηγήτρια του Τμήματος Αεροναυπηγικής και Αεροδιαστημικής του MIT – Massachusetts Institute of Technology. Η καθηγήτρια Leveson θα παρουσιάσει αναλυτικά την καινοτόμα δουλειά της, βάσει της οποίας είναι δυνατόν να εξηγηθεί το φαινόμενο των ατυχημάτων. Θα παρουσιάσει επίσης τα εργαλεία που έχει εισαγάγει για τη καταγραφή αναλυτικών προδιαγραφών ασφάλειας, τη διερεύνηση ατυχημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων.

Στην εκδήλωση επίσης θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους Έλληνες επιστήμονες που έχουν διαχειριστεί σοβαρά ατυχήματα αλλά και που έχουν κληθεί να ορίσουν προδιαγραφές ασφάλειας για πολύπλοκα συστήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερέμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Επίκ. Καθηγητή Ιωάννη Δόκα στο τηλ. 25410 79678.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr