Ενημερωτική δράση του Κέντρου Πρόληψης “ΕΚΦΡΑΣΗ” για τις εξαρτησιογόνες ουσίες

23 Ιουνίου 202120:21

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρήσης και της Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών, το Κέντρο Πρόληψης ‘’ΕΚΦΡΑΣΗ’’ σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό του ΚΕΘΕΑ θα διανείμει ενημερωτικά φυλλάδια στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Αφορμή για την ενημερωτική δράση είναι η ίδια η ημέρα της 26ης Ιουνίου η οποία έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρήσης και της Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών, με σκοπό να αφυπνίσει καθώς και να προστατεύσει τον κόσμο από τους κινδύνους της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την έρευνα ESPAD του 2019 συνεχίζεται η μείωση σε όλους τους δείκτες του καπνίσματος τσιγάρων στους 16χρονους. Το ανησυχητικό είναι ότι την τελευταία τετραετία αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό των 16χρονων μαθητών που αναφέρουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, με την τάση αυτή να παρατηρείται εξίσου σε αγόρια και κορίτσια. Περισσότεροι από 9 στους 10 (93,4%) μαθητές 16-18 ετών έχουν καταναλώσει αλκοόλ έστω και μία φορά στη ζωή τους. Το 2019 συνεχίστηκε η σταδιακή αλλά σημαντική αύξηση του ποσοστού των 16χρονων που θεωρούν ακίνδυνη τη χρήση κάνναβης.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ξάνθης «Έκφραση», συνεχίζει τις δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης αλλά και εκπαίδευσης ατόμων και φορέων της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το πρόβλημα των εξαρτήσεων.

Τα προγράμματα του Κέντρου έχουν ως στόχο την ενίσχυση των παραγόντων που μπορούν να συμβάλουν στην προστασία από τις εξαρτήσεις και στην αποφυγή της χρήση ουσιών. Παράλληλα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα, στις οικογένειες τους, σε παιδιά και γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εφηβεία αλλά και σε κάθε εθελοντικά προσερχόμενο άτομο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr