Ενημέρωση και Εκπαίδευση για το Πρόγραμμα LIFE

28 Μαρτίου 201715:25

 

Σημαντική Ημερίδα με θέμα: «Ενημέρωση και Εκπαίδευση για το Πρόγραμμα LIFE – Πρόσκληση 2017» πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πράσινου Ταμείου, συντονιστή της Ελληνικής Task Force για το Πρόγραμμα LIFE, και της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης με την υποστήριξη του Οικονομικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος στον χαιρετισμό του πέραν όλων των άλλων επισήμανε τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης για την ενημέρωση και εκπαίδευση των δυνητικά ενδιαφερομένων σχετικά με τη συγγραφή και υποβολή των προτάσεων για χρηματοδότηση από το εν λόγω πρόγραμμα.

Τις εργασίες της Ημερίδας χαιρέτησε, εκ μέρους της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ, στους εκπροσώπους του Πράσινου Ταμείου και στους λοιπούς φορείς για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης στην Ξάνθη.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις δράσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Ξάνθης για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, μέσω του Σύμφωνου των Δημάρχων για το κλίμα και την ενέργεια. Επίσης τόνισε ότι κρίνεται επιτακτική η εφαρμογή της αρχής της επικουρικότητας μεταξύ κεντρικού Κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς είναι κομβικός ο ρόλος της στην εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ξάνθης χαιρέτισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανακοινώσει στο πλαίσιο Σεντάι το σχέδιο δράσης για τη μείωση του κινδύνου των φυσικών καταστροφών για το 2015-2030. Σε αυτό το σχέδιο αναδεικνύεται, ειδικά, ο ρόλος των τοπικών αρχών στη στήριξη της προσπάθειας ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος των φυσικών καταστροφών.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr