Ενέκρινε τη μείωση 20% στο νερό το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων. Συνεδρίασε τη Δευτέρα

18 Νοεμβρίου 201409:00

Τη μείωση της τιμής του νερού κατά 20 % στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχετευσης Αβδήρων, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων μετά την απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας, με το Δήμαρχο να επισημαίνει ότι η μείωση υπήρξε ρητή προεκλογική δέσμευση και θεωρείται αναγκαία σε εποχές βαθιάς κρίσης.

Στη συζήτηση που έγινε η μείωσε πέρασε κατά πλειοψηφία με την παράταξη Τσολακίδη να ψηφίζει λευκό καθώς τόσο ο επικεφαλής όσο και μέλη της παράταξης εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη δυνατότητα που θα έχει η ΔΕΥΑΑ να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ” Στροφής” Νίκος Καλιαμπάκας υπερψήφισε το σχετικό θέμα, λέγοντας πως ακόμη και αν ισχύουν οι φόβοι για τον αντίκτυπο στα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης, ο Δήμος οφείλει ξεκάθαρα να πάρει θέση ότι θα τα καλύψει, ασκώντας ουσιαστική κοινωνική πολιτική για τους δημότες του.

Κατά τα άλλα στη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα των σκουπιδιών και η θέση των Αβδήρων μέσα στο σκηνικό που διαμορφώνεται. Οι παρατάξεις συμφώνησαν ότι ο Δήμος αδικείται από την κατάσταση που επικρατεί με τη μείζονα αντιπολίτευση να αναφέρει ότι ο Δήμος πληρώνει πολλά συγκριτικά με τα σκουπίδια που παράγει, προτείνοντας να χρεώνεται ο Δήμος ανάλογα με τους τόνους που αποθέτει στον ΧΥΤΑ. Τελικώς θα συσταθεί επιτροπή από τους επικεφαλής που θα συζητήσει και διαπραγματευτεί διεκδικήσεις προς όφελος του Δήμου και θα ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στο Σύνδεσμο.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr