Ενδιαφέρον για επενδύσεις βλέπει στη Βόρεια Ελλάδα ο Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

3 Μαρτίου 202010:09

«Είμαστε εδώ και δεν πάμε πουθενά. Ουσιαστικά αυξάνουμε την παρουσία μας», τόνισε ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ (Gregory Pfleger), μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την αμερικανική παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής της.

«Είμαστε εδώ παρόντες. Αυτό είναι το νούμερο ένα σημείο», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόξενος, ο οποίος μίλησε ακόμα για τη στρατηγική φύση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και το αμερικανικό ενδιαφέρον γι’ αυτό, τη σημασία του πλωτού σταθμού FSRU για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, τις ευκαιρίες που «βλέπει» για τις αμερικανικές εταιρείες στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και για τα Βαλκάνια και την ευρωατλαντική τους προοπτική.

«Σε ανεπίσημο επίπεδο, έχουμε παρουσία εδώ κι έναν αιώνα. Ένα από τα σπουδαιότερα περιουσιακά στοιχεία που οι ΗΠΑ έχουν στην Ελλάδα είναι οι εταίροι μας σε όλη τη χώρα. Από την ΑΧΕΠΑ ως την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, από το Κολλέγιο Ανατόλια έως όλους τους υποτρόφους (προγραμμάτων) που επιστρέφουν και εργάζονται σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς και τις επιχειρηματικές μας επαφές σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Αυτή η παρουσία είναι σταθερή από την πρώτη μέρα. Αυτό που άλλαξε -θεωρώ- είναι η ελληνική αντίληψη για την παρουσία αυτή, αλλά και η αντίληψη της Ουάσιγκτον σε ό,τι αφορά τη σημασία της», υπογράμμισε ο κ. Φλέγκερ, θέλοντας να καταδείξει το βάθος της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή.

Ο Αμερικανός πρόξενος είπε, ακόμα, πως «βλέπει» ευκαιρίες για τις αμερικανικές εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στη Βόρεια Ελλάδα σε διάφορους τομείς, ενώ μεταξύ των επιτυχημένων παραδειγμάτων στο πεδίο ανάπτυξης των διμερών σχέσεων στον τομέα του επιχειρείν έφερε αυτό της Raycap, με έδρα τη Δράμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr