Ένας στους δύο αγρότες στην Ξάνθη συνεχίζουν με Σχέδια Βελτίωσης

29 Μαΐου 201817:42

Εκτός από ομάδες παραγωγών καπνού, φρούτων και συγκέντρωση δημητριακών, η «Ένωση Ξάνθης» λειτούργησε για πρώτη φορά το 2016 ως ΚΕΑ, συγκεντρώνοντας και αιτήσεις νέων αγροτών. Από τις περίπου 170 αιτήσεις που έγιναν στον νομό, οι 50 πραγματοποιήθηκαν στο ΚΕΑ της «Ένωσης» και έχουν εγκριθεί όλες, πλην μίας αποχώρησης.

Όπως μας ενημέρωσε η Ζωή Κουτρουλού από τον συνεταιρισμό, οι 35 αιτήσεις έγιναν από γυναίκες, ενώ στο σύνολό τους προέρχονται από παιδιά αγροτικών οικογενειών της περιοχής.

Οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι λυκείου, ενώ 10% έχουν αποφοιτήσει από κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Με περίπου τους μισούς να έχουν καταθέσει και αίτηση για Σχέδιο Βελτίωσης αλλά και με δεδομένη τη μικρή χρονική διάρκεια υποχρεώσεων του προγράμματος, η κα Κουτρουλού εξέφρασε την ανησυχία της για το αν θα συνεχίσουν όλοι την ενασχόληση με τον αγροτικό τομέα, συμπληρώνοντας πως «όσοι ήρθαν με πτυχίο, φαίνεται ότι θέλουν να ψάξουν κάτι σχετικό με αυτό που έχουν σπουδάσει, απλώς επειδή δεν υπάρχουν δουλειές στον τομέα τους και αποφάσισαν να καταπιαστούν με αυτό που ούτως ή άλλως αναγκαστικά ασχολούνται».

(πηγή: ypaithros.gr)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr