Ένας συριζαίος στην Ξάνθη, ο Έβρος και το πολύχρωμο στυλ, στοίχισε στον Τοψίδη την Περιφέρεια

3 Ιουνίου 201909:29

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης κατάφερε μέσα σε 6 μήνες όχι μόνο να δημιουργήσει μια δυναμική για να διεκδικήσει την Περιφέρεια, αλλά να καλοβλέπουν και στην Νέα Δημοκρατία την εκλογή του αφού ήταν κοινό μυστικό ότι ο Χρήστος Μέτιος δεν έχει το προφίλ του Περιφερειάρχη που μπορεί να ακολουθήσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα του κόμματος, η να το πούμε διαφορετικά, δεν έχει την ικανότητα να το εφαρμόσει.

Όμως ο Χ.Τοψίδης έκανε τρία μεγάλα λάθη και το οποία του στοίχισαν την Περιφέρεια. Αν κάποιος προσέξει τα αποτελέσματα, η Ξάνθη και ο Έβρος έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και η μικρή διαφορά με την οποία κέρδισε ο Χρήστος Μέτιος, προέκυψε από αυτά τα αποτελέσματα.

Στην Ξάνθη (όσο και αν ο Μιχάλης Αμοιρίδης πάλεψε), η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουρβουκέλη στοίχισε σε χρόνο στον Χ.Τοψίδη αφού με τα καμώματα του επί δύο εβδομάδες ο επικεφαλής της παράταξης ασχολούνταν με το αν παραιτηθεί ο Ο.Βουρβουκέλης η όχι. Επίσης, η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας και το ¨αντισυριζα¨κίνημα, έστειλε περισσότερους από 2000 ψήφους στον Χρήστο Μέτιο. Η φράση ¨αν είναι να ψηφίσουμε Βουρβουκέλη, πάμε να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ απευθείας” κυριαρχούσε τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αυτή η συσπείρωση μεγάλωσε και το κενό που δημιουργήθηκε δεν μπόρεσε να το καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

Στον Έβρο ο Χριστόδουλος Τοψίδης υπερεκτίμησε ότι η καταγωγή του από την περιοχή θα είναι καταλυτική και δεν έκανε τον αντίστοιχο αγώνα όπως στους άλλους νομούς. 

Όσο για το πολύχρωμο στυλ, δεν ξέρουμε ποιος ήταν υπεύθυνος για το “ελιτίστικο” στυλ του Χρισόδουλου Τοψίδη, αλλά η εικόνα ενός μοντέρνου, ανάλαφρου πολιτικού με λίγο από Μητσοτάκη, λίγο από Μπακογιάννη, και πολύ Ομπάμα, είναι ξένο προς τις εικόνες των Θρακιωτών. Αντίθετα, ο Χρήστος Μέτιος, πήγε (όπου πήγε) με το στυλ του δεξιού, του κυρίου με το μπλε κοστούμι της δεξιάς, και τόσο απλά τους κέρδισε

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr