Εναντίον των αποσπάσεων η Ένωση Γιατρών του Νοσοκομείου Ξάνθης. Ζητά προκηρύξεις για θέσεις επιμελητών

13 Οκτωβρίου 201412:30

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας αντιτίθεται στην απόσπαση καρδιολόγου που έγινε πρόσφατα για να καλυφθεί το κενό της Καρδιολογικής Κλινικής, υποστηρίζει ότι η απόσπαση δεν λύνει ούτε προσωρινά το πρόβλημα καθώς δημιουργεί κενά αλλού και ζητά μόνιμες θέσεις επιμελητών.

Αναλυτικά:

Αντί το Υπουργείο Υγείας να προκηρύξει επιτέλους μετά από 5 ολόκληρα χρόνια θέσεις επιμελητών ΕΣΥ για το νοσοκομείο Ξάνθης, συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική: συνεχείς μετακινήσεις γιατρών είτε από τον ένα φορέα στον άλλο: ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, είτε από τον ένα νομό στον άλλο. Έτσι τη μια αφήνουμε ακάλυπτα τα Κ.Υ., την άλλη κάποιες κλινικές, την επομένη το ΠΕΔΥ κ.ο.κ.

Στα πλαίσια αυτά κινείται και η απόσπαση καρδιολόγου από το ΠΕΔΥ Καβάλας στην κινδυνεύουσα με λουκέτο καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου μας. Απόσπαση που δεν λύνει ούτε προσωρινά το πρόβλημα καθώς η εν λόγω συνάδελφος που στερείται πλήρως νοσοκομειακής κλινικής εμπειρίας καλείται να αναλάβει, σχεδόν μόνη της, τις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις της καρδιολογικής κλινικής.

Την ίδια στιγμή οι παράλογες αποσπάσεις «ημετέρων» από το νοσοκομείο Ξάνθης προς άλλα νοσοκομεία συνεχίζονται (νευρολόγος και ακτινολόγος). Και όμως κάποιοι πανηγυρίζουν (βλέπε Δ.Σαλτούρος), μα γιατί; Πανηγυρίζουν δηλαδή την υποβάθμιση του νοσοκομείου και των άλλων φορέων Δημόσιας Υγείας!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΤΕ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr