Το “Ένα” του Πασχάλη Λαμπαρδή παρουσιάζεται από το Γιάννη Στεφανίδη

4 Δεκεμβρίου 201411:45

Τον συγγραφέα Πασχάλη Λαμπαρδή και το νέο του βιβλίο «Ένα» παρουσιάζουν στην Ξάνθη το βράδυ (20.00) της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις Πατάκη. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Στεφανίδης.

Ο Πασχάλης Λαμπαρδής γεννήθηκε στις Σέρρες και έλκει την καταγωγή του από την ανατολική Θράκη. Η πρώτη του επαφή με την συγγραφή έγινε όταν σε ηλικία 15 χρόνων περίπου ένιωσε έντονη την ανάγκη να γράψει. Ασχολήθηκε με την ποίηση, τον πεζό λόγο και διάφορα μικρά διηγήματα τα οποία αργότερα, θεωρώντας τα απέριττα, έκαψε.

Αργότερα και ενώ σπούδαζε ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος, αποφάσισε να ασχοληθεί συστηματικά με τη λογοτεχνία. Η πρώτη εκδοτική του εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το 1997 με το βιβλίο «Υπόθεση ζωής», σκιαγραφώντας το πέρασμα ενός ανθρώπου από τον πνευματικό χώρο του Αγίου Όρους στην προσπάθειά του να βρει την λύτρωση. Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2002, μετά από τρία χρόνια έρευνας κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Ο ταξιδευτής του Βοσπόρου» που μεταφράστηκε στη τουρκική γλώσσα και του απενεμήθη το βραβείο Λογοτεχνίας και Πνευματικών Αξιών από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων. Τον Ιούνιο του 2005 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Οι φύλακες της Ανατολίας», όπου αποκαλύπτει ένα κρυφό κόσμο στα βάθη της Ανατολής. Τον Μάιο του 2008 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Η Κοιλάδα των σπαθιών», ένα μυθιστόρημα για το Βυζάντιο του 11ου αιώνα. Για τις ανάγκες της συγγραφής του βιβλίου “Κάθετη έξοδος” (έλαβε το βραβείο αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου το 2012) σπούδασε ψυχολογία και ειδικεύτηκε σε διάφορες προσεγγίσεις.

Τα τελευταία χρόνια ο Πασχάλης Λαμπαρδής, έχοντας διακόψει κάθε άλλη του δραστηριότητα, ασχολείται αποκλειστικά με τα γράμματα και την ιστορική έρευνα.

Όσο για το τελευταίο βιβλίο του που θα παρουσιαστεί στο «Δύο», είναι ένα μυθιστόρημα με ευρηματική πλοκή, έντονη δράση και αναπάντεχες ανατροπές που υπερβαίνουν τις ψυχικές αντοχές των ηρώων και συνθέτουν ένα κοσμικό παζλ. Μέσα από μια ιστορία αγάπης η ζωή δοκιμάζει σκληρά δύο ανθρώπους. Ωστόσο βρίσκουν τρόπους για να υπερασπιστούν την αγάπη και το δίκαιο και να εξελιχτούν αξιοποιώντας τις ικανότητες και τα ταλέντα που διαθέτουν. «Οι επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας και οι συμπτώσεις είναι ικανές να επηρεάσουν σε με-γάλο βαθμό όχι μόνο εμάς, αλλά και τους γύρω μας. Οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, όμως και ένας μόνο ηγέτης με φωτεινή προσωπικότητα αρκεί για να αλλάξει σε μεγάλη κλίμακα το κοινωνικό σύστημα, γιατί όλοι είμαστε ένα», γράφεται για το βιβλίο.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr