Ένα self-test για υπαλλήλους ιδιωτικού τομέα και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων από σήμερα

24 Μαΐου 202108:39

Αλλάζουν οι υποχρεώσεις των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα αλλά και για τους ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων σε σχέση με την διενέργεια self-test, οι οποίοι μπορούν να προμηθευτούν δύο δωρεάν self-tests αλλά θα κάνουν ένα την τρέχουσα εβδομάδα και ένα την εβδομάδα από 31 Μαϊου 2021 έως 6 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test για τις παραπάνω κατηγορίες απασχολούμενων έως 24 ώρες πριν την πρώτη μέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Πιο συγκεκριμένα, για το χρονικό διάστημα 24-30 Μαΐου, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει στην εργασία του σήμερα και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test εντός της εβδομάδας. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», στο οποίο οδηγούνται αυτόματα, αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν «Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο». Στους ιδιοκτήτες ατομικής επιχείρησης συστήνεται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ, εισερχόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέγοντας στη συνέχεια «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19».

Για την συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση που αλλάζει τις πρακτικές στη διενέργεια του self test, θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση σε εργοδότες και εργαζόμενους τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ, κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr