Ένα παιδικό παραμύθι για την αξία της διαφορετικότητας : «Το θαύμα των σκύλων»

19 Οκτωβρίου 201413:06

Οι εκδόσεις «Μολύβι» παρουσίασαν «Το θαύμα των σκύλων». Ένα παιδικό παραμύθι με ασυνήθιστη πλοκή και ένα δυνατό μήνυμα για τη διαφορετικότητα.

Γραμμένο από τη Χριστιάνα Μητσικούδη, δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της ενημερωτικής εκπομπής για άτομα με αναπηρία «Ριζική Ματιά», εισάγει με ευρηματικό τρόπο την αντιμετώπιση της διαφορετικότητας στον κόσμο των παιδιών.

Δυστυχώς, η παιδική κοινωνία είναι πολλές φορές ιδιαίτερα σκληρή απέναντι στα άτομα που είναι διαφορετικά• ειρωνικά σχόλια, πειράγματα, αποκλεισμοί δεν απουσιάζουν από τη ζωή ατόμων που γεννήθηκαν, έγιναν με κάποιο τρόπο ή επιλέγουν να είναι διαφορετικά.

«Το θαύμα των σκύλων» αποδεικνύει ότι η ποικιλία και η διαφορετικότητα έχουν θέση στη ζωή μας, κάνοντάς την πιο όμορφη, φωτεινή και πολύχρωμη.

Η εικονογράφηση του βιβλίου έγινε από τον Δημήτρη Νικολαΐδη, εστιάζοντας στην πλοκή του έργου, αλλά και τα συναισθήματα που ξεπηδούν απ’ την ιστορία.

Ένα συγκινητικό έργο που εμπνέει αισιοδοξία και ελπίδα, για τη συνύπαρξη όλων των ανθρώπων και τη συμβολή του κόσμου των ζώων στην ανθρώπινη ευτυχία.

Για επικοινωνία, Εκδόσεις Μολύβι (Λ. Ιασωνίδου 10, 55132, Καλαμαριά – Θεσσαλονίκη) στα τηλέφωνα 2311284046 και 6948524500 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ekdoseis-molybi.gr

Βιογραφικό Χριστιάνα Μητσικούδη

Η Χριστιάνα Μητσικούδη είναι απόφοιτη του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού με θέμα την αναπηρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία. Σχετικά πάντα με αυτό το θέμα, έχει παρουσιάσει από το 2008 έως το 2013 την τηλεοπτική εκπομπή «Ριζική Ματιά» στο κανάλι Εγνατία, ενώ παρουσιάζει από το 2012 έως και σήμερα τη ραδιοφωνική εκπομπή «Εθελοντές σε Δράση» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης (FM 100,6).
«Το θαύμα των σκύλων» αποτελεί το πρώτο συγγραφικό της έργο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr