Ένα Hyundai μέσα στα πιο ασφαλέστερα νέα μοντέλα

31 Ιανουαρίου 201916:52

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP εδώ και 22 χρόνια πραγματοποιεί τις πλέον αναλυτικές δοκιμές για την ασφάλεια των καινούργιων αυτοκινήτων. Δείτε ποια μοντέλα ξεχώρισαν από αυτά που δοκιμάστηκαν το 2018.

Την περσινή χρονιά ο EuroNCAP εισήγαγε ακόμη πιο αυστηρές δοκιμές ασφαλείας για τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν, δίνοντας έμφαση μεταξύ άλλων και στην προστασία των πεζών, ποδηλατών κ.ο.κ., εκτός φυσικά από αυτή των επιβατών του κάθε αυτοκινήτου. Παράλληλα, για πρώτη φορά εντάχθηκαν στην αξιολόγηση και τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης που διαθέτουν τα αυτοκίνητα.

Τα μοντέλα που ξεχώρισαν ανά κατηγορία εκτός από τα 5 αστέρια που έλαβαν για την ασφάλειά τους, κατέκτησαν και την υψηλότερη βαθμολογία στους 4 κύριους τομείς αξιολόγησης, δηλαδή στην Προστασία των ενηλίκων, την Προστασία των παιδιών, την Ασφάλεια των πεζών και στα Συστήματα ασφαλείας.

Στην περίπτωση των Μεγάλων SUV, την πρωτιά πήρε το Hyundai Nexo, με βαθμολογία 94% στους ενήλικες, 87% στα παιδιά, 67% στους πεζούς και 80% στα συστήματα ασφαλείας.

Να σημειώσουμε ότι ο EuroNCAP πραγματοποίησε δοκιμές ασφαλείας σε 23 νέα μοντέλα που λανσαρίστηκαν μέσα στο 2018 (εκτός του Fiat Panda που επανεξετάστηκε). Τα 16 από αυτά έλαβαν 5 αστέρια για την ασφάλεια που προσφέρουν, 4 έλαβαν 4 αστέρια, ενώ από 1 μοντέλο έλαβε 3, 1 και 0 αστέρια.

Ενδιαφέρον πάντως έχει να δούμε και το ποια αποτελέσματα δοκιμών ασφαλείας του Οργανισμού επισκέφθηκαν στην ιστοσελίδα του οι περισσότεροι επισκέπτες το 2018, με τις δοκιμές ασφάλειας του Dacia Duster να προσελκύουν 136.445 άτομα, του Volvo XC60 100.460 άτομα και του VW Polo 95.882 ανθρώπους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr