Ένα εκατ. βαρέλια φέτος στον Πρίνο για πρώτη φορά μετά το 2001

26 Οκτωβρίου 201617:49

Τα βασικά σημεία της παρουσίασης του Τεχνικού Συμβούλου της Energean Oil & Gas, Δρος Κωνσταντίνου Νικολάου, στο πλαίσιο του 21ου Εθνικού Συνεδρίου του ΙΕΝΕ. 
nikolaou-iene-energean

ΕΛΛΑΔΑ

Πρίνος
1 εκατ. βαρέλια παραγωγή ήδη μέσα στο 2016, για πρώτη φορά μετά το 2001.
Έχουν δοθεί στην παραγωγή 4 γεωτρήσεις από τις συνολικά 15 προγραμματισμένες με ημερήσια παραγωγή περίπου 5.000 βαρέλια.
Το Energean Force είναι μόλις ένα από τα εννιά γεωτρύπανα που εκτελούν αυτήν την περίοδο γεωτρήσεις στα νερά της ΝΑ.Μεσογείου.
Πρόσφατα, η Energean ζήτησε και έλαβε προσφορές από εξειδικευμένες ελληνικές και ξένες εταιρείες για την κατασκευή της νέας εξέδρας Lamda που θα τοποθετηθεί στον Πρίνο για την ανάπτυξη του κοιτάσματος “Έψιλον”. Θα είναι η πρώτη εξέδρα που τοποθετείται στην Ελλάδα έπειτα από 40 χρόνια. Με τις τρεις ακόμη γεωτρήσεις στον Πρίνο, τη μία στο Βόρειο Πρίνο και τις επτά προγραμματισμένες στο ‘Έψιλον, στόχος είναι η ημερήσια παραγωγή να φτάσει τις 10.000 βαρέλια στα τέλη του 2018.

Ιωάννινα
Προετοιμασία διενέργειας γεωφυσικής σεισμικής έρευνας την άνοιξη 2017, εφόσον υπερκερασθούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια. Συνολικά 400 χιλιόμετρα σεισμικών γραμμών με στόχο να προσδιορισθεί στόχος για την πρώτη ερευνητική γεώτρηση, η οποία τοποθετείται στο 2019-2020.

Κατάκολο
Η εταιρεία εκπονεί σχέδιο εκμετάλλευσης του διαπιστωμένου κοιτάσματος καθώς και συνέχισης της ερευνητικής δραστηριότητας σε άλλες περιοχές της παραχώρησης.

Αιτωλοακαρνανία
Τελική φάση διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της σύμβασης για την περιοχή

ΝΑ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Ισραήλ
Προεργασία για το σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Τανίν, τα οποία αγόρασε η Energean από τις Delek και Avner.
Τα κοιτάσματα έχουν διαπιστωμένα 2,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και 25 εκατομμύρια βαρέλια ελαφρού πετρελαίου; ενώ η εταιρεία αναμένει τις τελικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ.

Αίγυπτος
Προετοιμασία για τη διενέργεια μίας ή δύο ερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή West Kim Ombo της Άνω Ερήμου μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr