Εμφύλιος στην Τοπική της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α – Νέα ανακοίνωση

8 Νοεμβρίου 201618:17

Διαφωνίες φαίνεται πως υπάρχουν ανάμεσα στα στελέχη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  στην Ξάνθη σχετικά με την αντιφασιστική εκδήλωση για τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Με Δελτίο τύπου τρία μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α αναφέρονται για τους λόγους που δεν ανταποκρίθηκαν στην εκδήλωση αφού όπως αναφέρουν,  

“ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιλέξαμε να λάβουμε ξεκάθαρη στάση και θέση απέναντι στο κυβερνητικό κόμμα και τη νεολαία του. Επιλέξαμε να μην ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, η οποία εσκεμμένα διαμόρφωσε ρηχό πολιτικό περιεχόμενο ώστε να χωρά το κυβερνόν κόμμα (!) και η νεολαία του. Η δράση της ΚΕΕΡΦΑ όχι απλά συνυπολογίζει τον κυβερνητικό μηχανισμό ως κομμάτι του κινήματος, αλλά αλλά σε ανοιχτή συνεννόηση και συνεργασία μαζί του, όπως και με ορισμένα εξώφθαλμα φιλοΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ έδρασαν υπό κοινό σχέδιο. Αντίθετα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από κοινού με τη ΛΑΕ, διοργάνωσε χωριστό κάλεσμα και συγκέντρωση.”

Μετά από αυτό ένα νέο Δελτίο τύπου από την Τοπική της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  αναφέρει “αναφέρουμε ότι οι ανακοινώσεις που έχουν σταλεί στα ΜΜΕ εξ ονόματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν εκφράζουν τις απόψεις της πλειοψηφίας και είναι αντίθετες και εχθρικές στις πολιτικές παραδόσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης, χαιρετίζει την μαχητική αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου η οποία πρακτικά ακύρωσε την φιέστα των νεοναζί στην Ξάνθη. Την ίδια ώρα που στην πόλη της Ξάνθης υπήρχαν εκατοντάδες διαδηλωτές, οι φασίστες της χρυσής αυγής, 5 βουλευτές, η φύλαξή τους και μια χούφτα άτομα, ήταν αμπαρωμένοι στα γραφεία τους.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Ξάνθης, δώσαμε μια ισχυρή πρώτη απάντηση στους νοσταλγούς του Χίτλερ ότι η συμμορία τους είναι ανεπιθύμητη. Η μάχη ενάντια στον ρατσισμό και στον φασισμό δεν έχει τελειώσει. Όπως θα συνεχίζουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, έως ότου απομακρυνθούν τα γραφεία-ορμητήρια της χρυσής αυγής από την Ξάνθη, το ίδιο θα κάνουμε και με τις πολιτικές οι οποίες την ενισχύουν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την πολιτική της λιτότητας, των περικοπών και του ρατσισμού δίνει άλλοθι στους ναζιστές να μπορούν να χύνουν το δηλητήριό τους. Υπογράφοντας μνημόνια, παραχωρώντας την δημόσια περιουσία στους καπιταλιστές και ακολουθώντας κατά γράμμα τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της Ε.Ε. οδηγεί τους εργαζόμενους και την νεολαία στην εξαθλίωση και την απογοήτευση ανοίγοντας στους φασίστες πεδίο για να δράσουν. Ταυτόχρονα, η πολιτική στο προσφυγικό, με την ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δίνει αέρα στα πανιά της Χρυσής Αυγής για να οργανώσει υποτιθέμενους «αγανακτισμένους πολίτες» στο να επιτεθούν σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Δίνουμε τη μάχη χέρι – χέρι με τα αδέλφια μας τους Τούρκους και τους Κούρδους, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή. Παλεύουμε για έναν κόσμο που οι εργαζόμενοι θα ζούμε αδελφωμένα, ανεξάρτητα από την καταγωγή μας, και θα καρπωνόμαστε τον πλούτο που παράγουμε.
Κλείνοντας θέλουμε να αναφέρουμε ότι οι ανακοινώσεις που έχουν σταλεί στα ΜΜΕ εξ ονόματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν εκφράζουν τις απόψεις της πλειοψηφίας και είναι αντίθετες και εχθρικές στις πολιτικές παραδόσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παρά τις διαφωνίες μας στηρίζουμε τις δράσεις των συντρόφων μας στην ΚΕΕΡΦΑ η οποία έχει δώσει σκληρές μάχες ενάντια στους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr