Ελβετία: Εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο με 57χλμ μήκος(video)

1 Ιουνίου 201622:10

H μεγαλύτερη και βαθύτερη σήραγγα του κόσμου εγκαινιάστηκε σήμερα στην Ελβετία φιλοδοξώντας να αλλάξει τον «χάρτη» των εμπορικών μεταφορών στην Eυρώπη.

Ο Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Γιόχαν Σνάιντερ-Άμαν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν ταξίδεψαν με την αμαξοστοιχία “Gottardo 2016” που εγκαινίασε την νέα αυτή σύνδεση.

Η 57 χιλιομέτρων σήραγγα San Gottardo θα παρέχει μια υψηλών ταχυτήτων σιδηροδρομική σύνδεση της Βόρειας με τη Νότια Ευρώπη, διασχίζοντας την καρδιά των Ελβετικών Αλπεων και ξεπερνά σε μήκος την 53,9 χιλιομέτρων σιδηροδρομική γραμμή Σεικάν στην Ιαπωνία

Αγαθά που μέχρι στιγμής μεταφέρονταν με εκατομμύρια φορτηγά κάθε χρόνο, τώρα θα μεταφέρονται με τρένα που θα διασχίζουν τη σήραγγα, δημιουργώντας έναν εμπορικό άξονα μεταξύ Ρότερνταμ και Γένοβας.

Η νέα αυτή σιδηροδρομική σύνδεση εγκαινιάστηκε με δύο τρένα να ξεκινούν από αντίθετες κατευθύνσεις , δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες τυχερούς που κέρδισαν σε κλήρωση, να ταξιδέψουν στο παρθενικό τους ταξίδι κυριολεκτικά μέσα στις Αλπεις.

Η «San Gottardo» είναι το κεντρικό τμήμα ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης του σιδηροδρομικού δικτύου που στοίχισε πάνω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από φόρους, τέλη σε φορτηγά και κρατικό δανεισμό.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr