Η ΕΛΜΕ Ξάνθης αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 11 Σεπτεμβρίου. Γενική Συνέλευση το βράδυ της Τετάρτης

5 Σεπτεμβρίου 201309:59

Την απόφαση για 24ωρη απεργία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς πήρε η ΕΛΜΕ Ξάνθης στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης.

Την ίδια μέρα οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα επανακαθορίσουν τη στάση τους με νέα Γενική Συνέλευση.

Η δεύτερη πρόταση, η οποία τέθηκε προς ψήφιση, όπως και σε όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας ήταν η 5θήμερη απεργία, ουσιαστικά απεργία διαρκείας, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, που αποτελεί και την εναλλακτική πρόταση της τοπικής ΕΛΜΕ ενόψει της Σύγκλησης των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας που θα γίνει στην Αθήνα.

Έχει προηγηθεί ένα καλοκαίρι με ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις για τον κλάδο και αυτό που αναζητείται είναι η αντίδραση των εκπαιδευτικών στη διαθεσιμότητα και τις σχεδιαζόμενες αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας και της Εκπαίδευσης.   Η Γενική Συνέλευση στο Αμφιθέατρο της Ξάνθης διήρκεσε τρεις ώρες με αρκετή συζήτηση και προβληματισμούς για τη μορφή των κινητοποιήσεων των καθηγητών.

Στάση εργασίας και συμβολικός αποκλεισμός

Στην ίδια συνέλευση αποφασίστηκε ο συμβολικός αποκλεισμός του 2ου ΕΠΑΛ στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποδόμηση της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ αναφέρει:

Στη χθεσινή (4/9/2013) Γενική Συνέλευση, μεταξύ άλλων αποφάσεων, ψηφίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στον χώρο του 2ου ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ και συμβολικός αποκλεισμός τους. Για την διευκόλυνση της συμμετοχής αποφασίστηκε η κήρυξη δίωρης (12-2μμ) στάσης εργασίας για σήμερα 5/9/2013.

 Η μαζική συμμετοχή  θα δείξει την αλληλεγγύη μας στους/στις απολυμένους/ες συναδέλφους/ισσες, την αντίθεσή μας στις κυβερνητικές επιλογές που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο και την αγανάκτησή μας για την κατάργηση κλάδων των ΕΠΑΛ, το κλείσιμο των ΕΠΑΣ και τη διάλυση της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης.

elme amfi 2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr